ΤΟΠΙΚΑ

Το σχέδιο δράσης της νέας διοίκησης του Νοσοκομείου

το-σχέδιο-δράσης-της-νέας-διοίκησης-το-824763

Ο τομέας της ενίσχυσης του Νοσοκομείου Βόλου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και η βελτίωση των υποδομών μέσα από τα έργα που το Αχιλλοπούλειο διεκδικεί από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 είναι τα δύο μεγάλα στοιχήματα που έχει θέσει ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Μάνθος Δραμητινός που από χθες ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του.

Χθες το πρωί ο κ. Δραμητινός πέρασε το κατώφλι του γραφείου του Διοικητή και έπιασε αμέσως δουλειά. Η πρώτη ημέρα όπως ήταν φυσικό κύλησε σε ρυθμούς ενημερωτικούς με τον κ. Δραμητινό να έχει τις πρώτες επαφές με τον αναπληρωτή Διοικητή φυσικά κ. Χαρ. Μπαλή αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου.

Τα έργα ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου ιεραρχώντας τις προτεραιότητες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δήλωσε ότι η πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου αποτελεί τον μπούσουλα της διεκδίκησης και όπως ανέφερε μέσα στο επόμενο διάστημα ευελπιστεί ότι θα προκύψουν ευχάριστα νέα ως προς την εξασφάλιση εκτός από τον στεφανιογράφου, ενός κονδυλίου περίπου 1,1 εκατ. ευρώ με το οποίο θα μπορέσει το Νοσοκομείο να εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014-2020 την προμήθεια ακτινολογικού εξοπλισμού, την ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με 4 τουλάχιστον επιπλέον κρεβάτια και το ψηφιακό χειρουργείο.

«Δεν απεμπολούμε το μαγνητικό τομογράφο όμως κινούμαστε βάσει της ιεράρχησης που έκανε το επιστημονικό συμβούλιο ως προς τις ανάγκες. Υπάρχουν άλλωστε και άλλα προγράμματα και πηγές χρηματοδότησης από τα οποία θα αναζητηθούν σθεναρά πόροι και για αυτό το έργο» τόνισε ο κ. Δραμητινός όταν ρωτήθηκε και για το αίτημα που μπαίνει εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών για την προμήθεια μαγνητικού άμεσα.

Ενίσχυση με προσωπικό

Σύμφωνα με το νέο διοικητή το θέμα του προσωπικού είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα της νέας διοίκησης εάν και, όπως έσπευσε να τονίσει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επιχειρείται – κατά τη γνώμη του- να δημιουργηθεί μία στρεβλή εικόνα όσον αφορά τις ελλείψεις που όπως εκτιμά ο ίδιος ο κ. Δραμητινός, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που ο ίδιος συγκέντρωσε και επικαλέστηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από τα τέλη του 2014 μετά από τις κρίσεις που έγιναν έχουν προσληφθεί 7 μόνιμοι γιατροί (παθολόγοι, χειρουργοί κ.α.), επίσης την περίοδο 2015-2016 προσλήφθηκαν 2 παιδίατροι, 2 γιατροί γενικής ιατρικής και ένας παθολόγος, ενώ έχουν ήδη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αναλάβουν καθήκοντα επίσης 3 γιατροί, ένας ενδοκρινολόγος, ένας βιοπαθολόγος και ένας χειρουργός επίσης μόνιμοι, ενώ σύντομα αναμένεται επίσης η πρόσληψη ενός μόνιμου παθολογοανατόμου.

Σε επίπεδο επικουρικών επίσης απασχολούνται 20 επικουρικοί που έχει παραταθεί η θητεία τους, ενώ το τελευταίο 6μηνο έχουν προσληφθεί 7 επιπλέον επικουρικοί διαφόρων νευραλγικών ειδικοτήτων και αναμένεται η έγκριση για την πρόσληψη ακόμη ενός οφθαλμίατρου και ενός παθολόγου – ογκολόγου.

Εξάλλου τις επόμενες ημέρες ξεκινάνε ξανά οι συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων γιατρών ΕΣΥ με τη νέα διοίκηση να έχει βάλει στόχο να υπάρξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα νέα προκήρυξη για την πρόσληψη ωριλά, για τη ΜΕΘ, αναισθησιολόγων, ψυχιάτρων και παιδοψυχιάτρων.

Οσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 6 ατόμων, 4 νοσηλευτών από τους οποίους οι 2 θα απασχοληθούν στη ΜΕΘ, ενός ακτινολόγου και ενός τραυματιοφορέα, ενώ αναμένεται η ενίσχυση του Νοσοκομείου με νοσηλευτές και από μετατάξεις που θα δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου