ΤΟΠΙΚΑ

Αμείωτο ενδιαφέρον για Πήλιο και νησιά μετά το Brexit

αμείωτο-ενδιαφέρον-για-πήλιο-και-νησι-825121

Αμείωτο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από Αγγλους, Αμερικανούς, Καναδούς, ακόμη και Νοτιοαφρικανούς, εν δυνάμει αγοραστές ακινήτων και γης τόσο στο Πήλιο όσο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, μετά από το δημοψήφισμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate εκτιμούν ότι το Brexit δεν θα επηρεάσει το ενδιαφέρον όσων επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα και την Μαγνησία, ειδικότερα, ενώ ο δισταγμός και η αναμονή εκφράζονται σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε επίπεδο χερσαίας Μαγνησίας, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε παραθαλάσσια ακίνητα και οικόπεδα, από Αγγλους και Γερμανούς κατά βάση φίλους της περιοχής μας και του Πηλίου. «Το δημοψήφισμα της Αγγλίας δεν έχει επηρεάσει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή μας. Υπάρχει κινητικότητα και τα ποσά που διαθέτουν οι υποψήφιοι αγοραστές, κυμαίνονται από 200.000 έως 300.000 ευρώ για παραθαλάσσια ακίνητα, ενώ παράλληλα υπάρχει ενδιαφέρον για μικρά ακίνητα και σε άλλες περιοχές του Πηλίου, από 50.000 έως 60.000 ευρώ» υπογραμμίζει η Ρία Σκούρτη-Σταυροπούλου, υπεύθυνη κτηματομεσιτικού γραφείου του Βόλου. Η κ. Σκούρτη είναι αισιόδοξη για τη ροή της κίνησης στο πεδίο της αγοράς και πώλησης ακινήτων, ενώ υπογραμμίζει ότι οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για αγορά ακινήτων από Καλά Νερά μέχρι Κάλαμο.

Εντονο είναι ταυτόχρονα το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ όπως αναφέρει ο Κώστας Ζειμπέκης, ιδιοκτήτης γραφείου real estate στη Σκιάθο, «οι πελάτες μας είναι συνταξιούχοι σε ποσοστό 60% οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν μικρά σπίτια στο νησί». Ο ίδιος εκτιμά ότι το κλίμα θα εξομαλυνθεί και θα συνεχιστούν χωρίς διαφοροποιήσεις οι αγοραπωλησίες ακινήτων.

Οι περισσότεροι ξένοι, Αγγλοι, Καναδοί, Αμερικάνοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Γάλλοι και Γερμανοί, ζητούν, τη δεδομένη χρονική περίοδο, να αγοράσουν ακίνητα αξίας από 80 έως 150.000 ευρώ, κυρίως μέσα στη χώρα της Σκιάθου. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ζεϊμπέκη, «μετά το αρχικό πάγωμα του Brexit, θα επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του real estate».

Ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώνεται και στη Σκόπελο, όπου τα ποσά που διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι είναι από 30.000 έως 300.000 ευρώ, για την αγορά ακινήτων μέσα στη χώρα του νησιού. «Ο κόσμος αναζητάει διέξοδο και πολλοί ξένοι επιλέγουν κάποιο νησί όπου θα απολαμβάνουν ήρεμα τις διακοπές τους. Οι ξένοι που ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποιο ακίνητο στη Σκόπελο, προέρχονται από την Αυστραλία, την Αγγλία, τη Νότια Αφρική, το Βέλγιο, την Αμερική, τη Γαλλία και την Ιταλία» αναφέρει η Δάφνη Γιέγκι-Χλιβερού, εργαζόμενη σε κτηματομεσιτικό γραφείο της Σκοπέλου. Η ίδια εκτιμά ότι δεν πρόκειται να μεταβληθούν οι ρυθμοί του real estate, όπως μαρτυρά, άλλωστε, το ενδιαφέρον των ξένων που έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Σκόπελο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου