ΤΟΠΙΚΑ

Φέσι 5.900 ευρώ για διακοπές σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Πήλιο

φέσι-5-900-ευρώ-για-διακοπές-σε-υπερπολυτε-825398

Τον Αύγουστο του 2015 εν μέσω capitalcontrols

Εκανε διακοπές σαν βασιλιάς επί έξι ημέρες και έξι νύχτες σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Πήλιο, αλλά τελικά άφησε πίσω του φέσι 5.900 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2015 στην Τσαγκαράδα, ενώ δηλαδή είχαν ήδη τεθεί σε εφαρμογή τα capital controls. Ο επιτήδειος βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει …υπεύθυνα ότι θα πληρώσει τη διαμονή και το φαγητό με τιμολόγιο. Η Ελλάδα σχημάτιζε τότε ουρές έξω από τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων ή τα γκισέ των Τραπεζών.

Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία, ο ξενοδόχος δέχτηκε τον τρόπο πληρωμής, αλλά μέχρι σήμερα περιμένει ακόμη να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Μάλιστα, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Πέρυσι υπήρξαν άλλα τουλάχιστον τρία – τέσσερα κρούσματα στο Πήλιο που καταγγέλθηκαν στη Δικαιοσύνη, προξενώντας διάχυτο προβληματισμό.

Αδικήματα για δόλια παροχή υπηρεσιών έχουν να αναφερθούν στη Δικαιοσύνη από τη δεκαετία του ’80 και τότε, όμως, αφορούσαν σε διαφορές πληρωμών για διασκέδαση σε νυχτερινά κέντρα, όπου η λύση βρισκόταν τελικά μεταξύ των διαφωνούντων πριν αυτοί περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας.

Σε άλλη περίπτωση του 2015, που επίσης καταγγέλθηκε, ο επιτήδειος αποχώρησε μία ημέρα πριν τη λήξη της διαμονής και γλίτωσε έτσι την πληρωμή, αφού πρώτα είχε μεριμνήσει και πάρει και την ταυτότητά του πίσω.

Μάλιστα, είχε κάνει και φασαρία στη Διεύθυνση του ξενοδοχείου όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και έπρεπε να αποχωρήσει. Δεν υπήρχε διαθέσιμο δωμάτιο για να παρατείνει τη διαμονή του και τελικά για την εξυπηρέτησή του ο ξενοδόχος απευθύνθηκε σε άλλο επαγγελματία του κλάδου, ώστε να καλυφθεί η διανυκτέρευση για μερικά βράδια μέχρι το δωμάτιο που ήθελε ο πελάτης να ελευθερωθεί εκ νέου και η φιλοξενία του να συνεχιστεί.

Μήνυση για δόλια παροχή υπηρεσιών υπέβαλε ιδιοκτήτης υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στο Πήλιο, ο οποίος αναγκάστηκε να προσφύγει στο τελευταίο καταφύγιο των πολιτών, τη Δικαιοσύνη.

Ο πελάτης του διέμενε σε υπερπολυτελές διαμέρισμα με όλες τις ανέσεις επί έξι ημέρες μέσα στον Αύγουστο όπου η επισκεψιμότητα στο Πήλιο αυξάνεται ραγδαία και λόγω της μεγάλης ζήτησης η διαμονή είναι πιο ακριβή.

Μάλιστα, φιλοξένησε και φίλους του μοιραζόμενος μαζί του όλες τις παροχές, ώστε οι διακοπές να μείνουν αξέχαστες όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους και πολύ περισσότερο -όπως αποδείχτηκε τελικά- και για τον ίδιο τον ξενοδόχο.

Ο επιτήδειος παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο μόνος και ζήτησε να κάνει check in. Στη συνέχεια δεσμεύτηκε για τον τρόπο πληρωμής, έκανε τις διακοπές του και αποχώρησε σαν κύριος…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου