ΤΟΠΙΚΑ

Φέσι 240.000 ευρώ στο δήμο Βόλου

φέσι-240-000-ευρώ-στο-δήμο-βόλου-825603

Φέσι τα ενοίκια των τελευταίων έξι ετών έχει βάλει στο δήμο Βόλου ιδιώτης που νοίκιασε δημοτικό κατάστημα στην πλατεία της Πορταριάς. Ο δήμος ετοιμάζεται να καταγγείλει τη σύμβαση, καθώς ήδη τα χρέη του ιδιώτη ανέρχονται στο ποσό των 240.517, 54 ευρώ.

Το θέμα πρόκειται να έρθει προς συζήτηση, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αύριο, Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα.

Οπως έγινε γνωστό, το Μάρτιο του 2010 ο πρώην δήμος Πορταριάς εκμίσθωσε σε δημοπρασία διώροφο ακίνητο στην πλατεία του χωριού. Ο κάτω όροφος λειτουργεί ως εστιατόριο – καφενείο και ο πάνω ως κατάλυμα. Βάσει του ιδιωτικού συμφωνητικού που υπογράφηκε, η μίσθωση αφορά σε διάστημα 12 χρόνων έως και το Μάρτιο του 2022.

Ωστόσο, εδώ και έξι χρόνια, ο ιδιώτης δεν έχει καταβάλλει τα ενοίκια με αποτέλεσμα το χρέος να ανέρχεται πλέον στις 240.517,54 ευρώ. Η ταμειακή υπηρεσία του δήμου απηύθυνε ατομική ειδοποίηση στον οφειλέτη και ταυτόχρονα προχώρησε στις προβλεπόμενες οχλήσεις, ωστόσο ο μισθωτής δεν έχει κάνει καμία ενέργεια συμμόρφωσης. «Επειδή η μισθώτρια κατ’ εξακολούθηση και επί μακρόν παραβαίνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, δηλαδή την προσήκουσα και εμπρόθεσμη καταβολή του συμφωνηθέντος μισθώματος, όπως προκύπτει και από την προαναφερόμενη βεβαιωτική κατάσταση της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, υφίσταται η δυνατότητα καταγγελίας της μίσθωσης και απόδοσης του μισθίου λόγω μη τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της μισθώτριας», αναφέρεται στην εισήγηση της υπηρεσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου