ΤΟΠΙΚΑ

Στο Υπ. Εργασίας οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις στο Λεβεντέρη

στο-υπ-εργασίας-οι-εργαζόμενοι-για-τις-826069

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή τριμερή στο υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Λεβεντέρης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Σήμερα μπαίνουν στην 5η εβδομάδων των κινητοποιήσεων διαρκείας, καθώς καθημερινά από τις 8-12 το μεσημέρι απέχουν από κάθε εργασία στο πλαίσιο των 4ωρων στάσεων εργασίας που αποφάσισε το σωματείο, ζητώντας την ανάκληση των τριών απολύσεων που έγιναν από την εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν ανοιχτά τον προβληματισμό τους για το μέλλον του εργοστασίου, ενώ δεν κρύβουν τους φόβους τους ότι η εταιρεία μπορεί να καταργήσει την παραγωγή και να στραφεί εξ ολοκλήρου στην εμπορία εισάγοντας συρματόσχοινο μόνο από το εξωτερικό.

Αύριο Τρίτη στη 1 το μεσημέρι θα διαβούν το κατώφλι του Υπουργείου Εργασίας όπου είναι προγραμματισμένη τριμερή, στην οποία εκτός από το Γ.Γ κ. Α. Νεφελούδη, πιθανότατα να παραβρεθεί και ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος. Βασικό αίτημα των εργαζομένων να επιστρέψουν οι συνάδελφοί τους στην εργασία αφενός και αφετέρου να δεσμευτεί η εταιρεία με ένα πλάνο βιωσιμότητας για τη λειτουργία του εργοστασίου σε κανονικές συνθήκες και όχι εκ περιτροπής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και ένα μήνα ουσιαστικά η παραγωγική διαδικασία μέσα στο χώρο παραγωγής έχει σταματήσει, ενώ τις τελευταίες μέρες κοντέινερ έχουν μεταφέρει στο εργοστάσιο αρκετούς τόνους σύρματος που χρειάζεται πλέον επεξεργασία.

Το προσωπικό απασχολείται με εκ περιτροπής εργασία για μία ακόμη φορά τα τελευταία 4 χρόνια και αφού είχε προηγηθεί δύο φορές πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, στο οποίο όμως ανταποκρίθηκαν μόνο τέσσερις εργαζόμενοι. Αυτός ήταν και ο λόγος που η εταιρεία απέλυσε τρεις εργαζόμενους, με αποτέλεσμα σήμερα να απασχολούνται 24 άτομα προσωπικό.

Το σωματείο έχει εκφράσει δημοσίως φόβους ότι στόχος της εταιρείας είναι να απολύσει άλλους 10 εργαζόμενους το επόμενο διάστημα, για αυτό και έχουν ζητήσει να ξεκαθαριστεί το πλάνο των επόμενων μηνών εκ μέρους της Λεβεντέρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου