ΤΟΠΙΚΑ

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για το Brexit

η-μαρίνα-χρυσοβελώνη-για-το-brexit-826643

«Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό», επισημαίνει σε δήλωσή της για το Brexit, η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα, η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει: «Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη. Ο βρετανικός λαός εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την μορφή και την λειτουργία της σημερινής ΕΕ.

Η πολιτική της συντήρησης και η σκληρή οικονομική λιτότητα απορρίφθηκαν από τον βρετανικό λαό μέσα από το δημοψήφισμα, όπως απορρίπτονται καθημερινά πλέον από όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Πριν από ένα χρόνο, η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός, μόνοι απέναντι σε όλους, διακήρυξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο οτι το πρόβλημα της ΕΕ δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό και οτι πρέπει να έρθει το οριστικό τέλος της λιτότητας, ώστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για μια Ευρώπη με πραγματική αλληλεγγύη και περισσότερη Δημοκρατία.

Είναι ευθύνη πλέον για όλες της δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις της ΕΕ, να συγκροτήσουν μέτωπο και να ανακόψουν το επικίνδυνο ακροδεξιό ρεύμα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, το οποίο έχει αναπτυχθεί ακριβώς επειδή η Ευρώπη απομακρύνθηκε από τους λαούς της και τις ιδρυτικές της αρχές και αξίες.

Είναι ξεκάθαρο πια, πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης, ώστε να χτίσουμε ξανά την Ευρώπη των Λαών. Την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας και της Δημοκρατίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου