ΤΟΠΙΚΑ

Πρόεδρος ΣΘΕΒ: Όχι στην κατάργηση 13ου -14ου μισθού

πρόεδρος-σθεβ-όχι-στην-κατάργηση-13ου-14ο-832281

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Αχιλλέας Νταβέλης, στην οποία παρέστησαν επίσης η Αντιπρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Ειρήνη Παπαιωάννου, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΘΕΒ κ. Νίκος Νταναβάρας και η Γενική Διευθύντρια κ. Ελενα Καματέρη.

Ο κ. Νταβέλης επεσήμανε πως «ο ΣΘΕΒ ουδέποτε επιθυμούσε ούτε επιθυμεί την μείωση του μισθολογικού κόστους που αφορά τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων» και πρόσθεσε πως τάσσεται κατά των ομαδικών απολύσεων, ενώ θεωρεί ότι ο συνδικαλιστικός νόμος όπου αγγίζει τα όρια της κατάχρησης θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Τόνισε ακόμη ότι ο Σύνδεσμος επιθυμεί την πάταξη της φοροεπιδρομής και της εισφοροεπιδρομής και «επιθυμεί άμεσα την απλοποίηση και την απομείωση των φορολογικών – καταχρηστικών συντελεστών ώστε να καταστεί η Ελληνική και η Θεσσαλική οικονομία βιώσιμη και ανταγωνιστική».

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, υπογράμμισε την ανάγκη να παταχθεί η γραφειοκρατία και να ανακτηθεί η φερεγγυότητα του κράτους, έναντι των πολιτών. «Δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση των πολιτών όταν υπάρχει κρατική αφερεγγυότητα και αναλγησία», είπε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας στη συνέχεια τις βασικές θέσεις του ΣΘΕΒ ο κ. Νταβέλης τα επικέντρωσε στα εξής:

  • Συμβιωτική – κυκλική οικονομία.
  • Συνέργειες – ομαδοποιήσεις επιχειρήσεων με σκοπό την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων.
  • Προτεραιότητα στις αλυσίδες αξιών που αναδεικνύουν πέραν των οικονομικών και των κοινωνικών στόχων.
  • Άμεση και ουσιαστική ενεργοποίηση όλων των επενδυτικών εργαλείων ανάπτυξης όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα τύπου Γιούνκερ καθώς και του νέου επενδυτικού νόμου
  • Άμεση αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων του Κράτους στον ιδιωτικό τομέα
  • Συνεργασία με όλους τους Αυτοδιοικητικούς φορείς προεξέχοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω των περιφερειακών προγραμμάτων με στόχο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την μεγαλύτερη και ταχύτερη διαχείριση των κοινοτικών πόρων.
  • Συστράτευση με την κοινωνία και το εργασιακό δυναμικό της Θεσσαλίας προς επίτευξη κοινών στόχων και ιδεών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου