ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές

υποτροφίες-σε-αριστούχους-φοιτητές-851206

Τα εύσημα σε αριστούχους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έδωσε χθες η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου μέσω της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κορδάτος». Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η θεσμοθετημένη από πέρυσι τελετή απονομής υποτροφιών σε τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Πρύτανης κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ο οποίος ευχήθηκε «να βρει και άλλους μιμητές η συγκεκριμένη πρωτοβουλία», ενώ ομιλήτρια ήταν η Καθηγήτρια του ΙΑΚΑ κ. Ερριέτα- Βαλερή Κοντοπούλου- Μπενβενίστε.
Αναλύοντας τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Σολωμών ανέφερε ότι «είμαστε ευτυχείς διότι οι πρυτανικές αρχές αποδέχτηκαν την πρότασή μας και ανέλαβαν να μας υποδείξουν φοιτητές και φοιτήτριες μεταξύ αυτών που διακρίθηκαν για τις εξαιρετικές επιδόσεις, το επιστημονικό ήθος αλλά και για το ψυχικό σθένος, που τους οδηγεί στην αριστεία, υπερβαίνοντας τις δυσκολίες της ζωής». Παράλληλα ο κ. Σολωμών υπογράμμισε ότι «η παραπάνω πρωτοβουλία αποτελεί έκφραση αγάπης για την πόλη μας και το Πανεπιστήμιό της. Μέσω της απονομής υποτροφιών επιθυμούμε να δώσουμε, προσέθεσε, συγκεκριμένη μορφή στη φιλοσοφία της συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο».
«Θέλουμε να δηλώσουμε, κατέληξε ο κ. Σολωμών, ότι στηρίζουμε το δημόσιο Πανεπιστήμιο σε καιρούς δύσκολους και επιθυμούμε να ενθαρρύνουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που μας προσφέρουν τα εχέγγυα ότι συγκαταλέγονται στους αυριανούς επιστήμονες που συνεχίζουν να διακρίνονται για τις ικανότητές τους, για το ήθος και το ψυχικό τους σθένος». Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου έχει θεσπίσει δύο ακόμη υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές πάνω στην κοινωνιολογική προσέγγιση θεμάτων εβραϊκού περιεχομένου, με την ευχή ότι θα τελεσφορήσουν από την επόμενη Ακαδημαϊκή χρονιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου