ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις απολύσεις… με το καλημέρα στο Λεβεντέρη

τρεις-απολύσεις-με-το-καλημέρα-στο-λε-841089

Μετά την εκ περιτροπής εργασία, με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι

Μαύρα σύννεφα πάνω από τον Λεβεντέρη. Χθες ανακοινώθηκαν τρεις απολύσεις, μεταξύ των οποίων και του μοναδικού ηλεκτρολόγου στη μονάδα. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν ανοιχτά το φόβο για το μέλλον του τοπικού εργοστασίου το οποίο αποψιλώνεται διαρκώς από προσωπικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα το εργοστάσιο λειτουργεί μόνο με 27 άτομα προσωπικό, μαζί με το διευθυντή και τον υποδιευθυντή της Μονάδας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία ζήτησε την οικειοθελή αποχώρηση 15 ατόμων και όταν αποχώρησαν μόνο δύο, επανήλθε επικαλούμενη μειωμένες παραγγελίες και υψηλό κόστος για να εφαρμόσει εκ περιτροπής εργασία που έληξε στις 15 Μαΐου.

Μόλις το προσωπικό επέστρεψε… επανήλθε και το αίτημα για νέες οικειοθελείς αποχωρήσεις, με την εταιρεία αυτή τη φορά να ζητά να αποχωρήσουν 12 εργαζόμενοι.

Την προηγούμενη εβδομάδα αποχώρησαν με ένα επιπλέον οικονομικό μπόνους δύο άτομα και χθες το πρωί ενώ το προσωπικό εργάζονταν, ανακοινώθηκαν οι τρεις απολύσεις, μίας εργαζόμενης από τα γραφεία με 10χρονη προϋπηρεσία, του μοναδικού ηλεκτρολόγου στην επιχείρηση με μακρόχρονη επίσης προϋπηρεσία και ενός ακόμη εργαζόμενου που απασχολούνταν περίπου 6 χρόνια.

Το σωματείο των εργαζομένων απαντά από σήμερα με 4ωρες στάσεις εργασίας όπως αποφάσισαν ομόφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, με μοναδικό αίτημα την ανάκληση των απολύσεων. Την ανάκλησή τους ζητά και το Συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας».

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» κατήγγειλε χθες την εργοδοσία της βιομηχανίας Λεβεντέρη, η οποία προχώρησε χθες, σε τρεις απολύσεις εργαζομένων. Η εταιρεία -σύμφωνα με το Συνδικάτο- παρά τις συνεχείς πιέσεις από το Σωματείο και από το Συνδικάτο Μετάλλου να ανακαλέσει τις απολύσεις, αυτή επέμενε στην πραγματοποίησή τους.

«Αξίζει να σημειώσουμε -επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου- ότι οι εργαζόμενοι έχουν βιώσει στο πετσί τους για τέσσερα συνεχή χρόνια την εκ περιτροπής εργασία, η οποία για το 2016 ήταν για τους τέσσερις πρώτους μήνες μέχρι και τις 31 Απριλίου».

Το Συνδικάτο Μετάλλου στηρίζει την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής μας, να καταδικάσουν τις απολύσεις και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Ανακοίνωση συμπαράστασης εκδόθηκε και από την Εργατική Αυτονομία που επαναφέρει το αίτημα για εθνικοποίηση των εργοστασίων που προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις για να λειτουργήσουν υπό τον έλεγχο και τη διαχείριση των εργαζομένων, ζητά να ανοίξουν τα βιβλία κάθε εργοστασίου που κάνει απολύσεις και να πραγματοποιηθεί λογιστικός έλεγχος από τους εργαζόμενους με τη βοήθεια λογιστών, αλλά και να δημοσιοποιηθούν, όπως λέει, «τα στοιχεία των βιομηχάνων και εταιριών που κάνουν απολύσεις (ή κλείνουν εργοστάσια) αλλά οι ίδιοι παραμένουν πλούσιοι με καταθέσεις εδώ ή στο εξωτερικό».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου