ΤΟΠΙΚΑ

Ιππείς και άμαξες στην πόλη

ιππείς-και-άμαξες-στην-πόλη-841984

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΙΠΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Μια παράδοση πολλών ετών φιλοδοξούν να αναβιώσουν οι εμπνευστές και διοργανωτές των πανελλήνιων ιππικών αγώνων που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στο Βόλο και σε μια περιοχή που υπολογίζεται ότι διαθέτει τετρακόσιους περίπου φίλους του αλόγου. Η πόλη που διέθετε κάποτε εκατό περίπου κάρα και δέκα καροποιεία, φιλοξενεί, περισσότερους από πενήντα ιππείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο της εντυπωσιακής, Πανελλήνιας Ιππικής Συνάντησης Βόλου «Κενταύρων διαδρομές» που προσελκύει βλέμματα θαυμασμού από ντόπιους και επισκέπτες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το πολύχρωμο «κομβόι» ιππέων και ιππήλατων αμαξών που παρέλασε χθες το απόγευμα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνέθεσε ένα μοναδικό θέαμα, που κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου.

Εξι άμαξες και πενήντα περίπου ιππείς από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν στην πρώτη πανελλήνια συνάντηση που έχει επίσημο χαρακτήρα και εγγράφεται στις κορυφαίες διοργανώσεις της Μαγνησίας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρόεδρος του Ιππικού Αθλητικού Συλλόγου Βόλου «οι Κένταυροι», Δημήτρης Τσούκας, υπογραμμίζει ότι «επιδίωξή μας είναι να καθιερωθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την περιοχή μας και να αποτελέσει ο Βόλος σημείο συνάντησης για όσους διαθέτουν άλογα».

Παράλληλα ο ίδιος υπενθύμισε τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραμάτισαν τα ιππήλατα «οχήματα» της εποχής, τα οποία συνέδραμαν αποφασιστικά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της πόλης μετά τους σεισμούς.

Ο παλιός Βόλος διέθετε, ειδικότερα, 80 περίπου μακρύκαρα, που ήταν τα ιππήλατα «φορτηγά» της εποχής, πολλές σούστες οι οποίες μετέφεραν φρούτα και λαχανικά και εξίσου πολλά ξύλινα κάρα. «Αυτή την παράδοση θέλουμε να αναβιώσουμε» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου.

Οι «Κενταύρων διαδρομές» επιφύλαξαν ένα εντυπωσιακό θέαμα για τους Βολιώτες, καθώς για πρώτη φορά θα παρέλασαν ζωήλατες άμαξες στην παραλία, ζωντανεύοντας εικόνες του παρελθόντος.

Οι δεκάδες ιππείς που συμμετείχαν, εξέφρασαν την αγάπη τους για το άλογο, ενώ όπως ανέφερε ο Κώστας Βάτσος «αγαπάμε τα άλογα και μέσα από αυτή τη δραστηριότητα ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση γενικότερα, η οποία θεραπεύει τα πάντα».

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε χθες το απόγευμα από το πεδίο του Αρεως όπου συγκεντρώθηκαν οι ιππείς, οι οποίοι διά μέσου της οδού Σέκερη στα Παλιά, οδηγήθηκαν έως την παραλιακή οδό Αργοναυτών. Στο ύψος του λιμεναρχείου πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, εκδήλωση που περιελάμβανε την παρουσίαση των συμμετεχόντων, οι οποίοι συνέχισαν την πορεία τους στην πόλη διά μέσου των οδών Καρτάλη και Ιάσονος.

Οι ιππείς κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς την οδό Δημητριάδος, σχηματίζοντας εντυπωσιακή ιππήλατη πομπή, η οποία διήλθε, κατόπιν, μπροστά από το Δημαρχείο, με προορισμό το σημείο εκκίνησης.

Μετά τη φαντασμαγορική παρέλαση των ιππέων στην πόλη του Βόλου, σήμερα το πρωί θα ακολουθήσει πορεία προς το βουνό των Κενταύρων, στη Λέσχιανη, με ελεύθερη ιππασία 100 και πλέον αλόγων, στον Αγιο Αθανάσιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου