ΤΟΠΙΚΑ

Ξεμπλοκάρει το Αλιευτικό Καταφύγιο στην Αγία Κυριακή

ξεμπλοκάρει-το-αλιευτικό-καταφύγιο-σ-842008

Ενα έργο πνοής για το Τρίκερι και την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου, ξεμπλοκάρει μετά από σχεδόν 18 χρόνια! Πρόκειται για το αλιευτικό καταφύγιο στην Αγία Κυριακή στο Τρίκερι.

Η μελέτη του έργου που αναμένεται να συμβάλλει στον ασφαλή ελλιμενισμό του μεγαλύτερου αλιευτικού στόλου στην Ελλάδα, τηρουμένων των αναλογιών, όπως άλλωστε σημείωσε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Νίκος Φορτούνας, ξεκίνησε το 1998, ωστόσο υπήρξαν αστοχίες από τον χειρισμό του έργου σε επίπεδο της τότε περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγιναν παρεμβάσεις και η μελέτη άρχισε να προχωρά, μετά από χρόνια ακινησίας. Ομως «κόλλησε» στις επιμέρους μελέτες. Μία από αυτές και η υπομελέτη για τη διερεύνηση του βυθού, για την εκπόνηση της οποίας μόλις προχθές ο δήμος πήρε το πράσινο φως από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας.

Με την έγκριση του υπουργείου ξεκινά η υπομελέτη, η οποία μόλις τελειώσει θα προστεθεί στο φάκελο του συνόλου του έργου που θα κατατεθεί προς έγκριση στην Κτηματική Υπηρεσία.

Η ολοκλήρωση της συνολικής μελέτης του έργου, βρίσκεται σε κομβικό στάδιο και σύμφωνα με τον κ. Φορτούνα αναμένεται να τελειώσει μέσα στο 2017.

Οπως ανέφερε ο ίδιος για το έργο υπάρχει ανοιχτή πόρτα χρηματοδότησης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Εχουμε ενημερωθεί ότι δεν υπάρχουν πολλές προτάσεις για καταφύγια και είναι πολύ πιθανή η χρηματοδότηση του έργου», σχολίασε ο κ. Φορτούνας.

Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ και με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελέσει ένα σημαντικό έργο υποδομής στην είσοδο του Παγασητικού.

«Το αλιευτικό καταφύγιο θα εξασφαλίσει τον ασφαλή ελλιμενισμό του μεγαλύτερου -τηρουμένων των αναλογιών- αλιευτικού στόλου στην Ελλάδα. Δεν θα έχει όμως μόνο αλιευτικό χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας του λιμανιού θα είναι μικτός και θα εξυπηρετεί τόσο επιβατικά, όσο και τουριστικά και εμπορικά σκάφη. Επιπλέον θα εξυπηρετήσει και τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες που γίνονται», ανέφερε ο κ. Φορτούνας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου