ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για τον περιφερειακό στον Κάλαμο από κατοίκους

αντιδράσεις-για-τον-περιφερειακό-στο-842013

Στην κατασκευή νέου δρόμου στον οικισμό του Καλάμου προχωρά ο δήμος Νοτίου Πηλίου.

Στην πολεοδομική μελέτη που ανέθεσε σε τοπογράφο μηχανικό, περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός κεντρικού δρόμου παράλληλου με τον παραλιακό δρόμο καθώς και σχεδιασμό κάθετων οδών, οι οποίοι θα τον συνδέουν με την παραλία.

Μέσω του συγκεκριμένου έργου, αναμένεται να αποφορτιστεί σημαντικά ο κυκλοφοριακός φόρτος και τα μποτιλιαρίσματα που παρατηρούνται στην παραλιακή οδό, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ωστόσο ο περιφερειακός δρόμος, που θα περνά πάνω από το ρέμα και θα συνδέει τον οικισμό με κάθετο προς την παραλία πεζόδρομο, πλάτους έξι μέτρων, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής.

Οπως υποστηρίζουν θα χάσουν σημαντικό μέρος των ιδιοκτησιών τους και δεν θα μπορούν καν να χτίσουν στα οικόπεδα που τους απομένουν. Μάλιστα αναφέρουν ότι δεν θα λάβουν αποζημιώσεις για το μέρος των οικοπέδων που χάνουν, προκειμένου να γίνει περιφερειακός πλάτους 7 μέτρων, ο οποίος επιπλέον θα διαθέτει και πεζοδρόμια πλάτους 1,5 μέτρου.

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, με το δήμαρχο να δηλώνει γνώστης των αντιδράσεων τις οποίες θα εξετάσει. Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή που θα την αναβαθμίσει και τουριστικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου