ΤΟΠΙΚΑ

Εξετάζεται εκκένωση φράγματος Παναγιώτικο

εξετάζεται-εκκένωση-φράγματος-παναγ-842017

Στην Αθήνα μεταβαίνει την ερχόμενη Τετάρτη, κλιμάκιο του δήμου Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να έχει συνάντηση με στελέχη της Ελληνικής Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων για την περίπτωση του φράγματος Παναγιώτικο.

Η δημοτική αρχή θα ζητήσει διευκρινίσεις επί του πορίσματος που συνέταξε η επιτροπή και σύμφωνα με το οποίο «οι μεγάλες διαρροές που παρατηρούνται δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του φράγματος». Οπως αναφέρεται στο πόρισμα «δεν διαπιστώθηκαν επί του παρόντος συνθήκες που να μπορούν να προκαλέσουν σημαντική αστοχία η οποία θα οδηγούσε στην καταστροφή του φράγματος».

Για τη διερεύνηση της προέλευσης των διαρροών η επιτροπή προτείνει την εκκένωση του Ταμιευτήρα και την επιθεώρηση της πλάκας και του επιχώματος κάλυψής της. Για τη συγκεκριμένη πρόταση θα ζητήσει διευκρινίσεις ο δήμος, ο οποίος πάντως εξετάζει να αξιοποιήσει για τη χρηματοδότηση των εργασιών, ποσό 250.000 ευρώ που προέρχεται από τις εγγυητικές επιστολές εργολάβων που έχουν εκπέσει υπέρ του έργου, από τη στιγμή που για το κατασκευαστικό κομμάτι δεν βγήκαν βεβαιώσεις καλής περαίωσης.

Σημειώνεται ότι σήμερα, από το φράγμα διαρρέουν 300 κ.μ. νερού την ημέρα, μέρος των οποίων επαναφέρεται στον ταμιευτήρα με αντλίες. Πρόβλημα επάρκειας νερού ή ποιότητας προς το παρών δεν υπάρχει. Ωστόσο η όψη του νερού είναι θολή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου