ΤΟΠΙΚΑ

Να στελεχωθεί το Τελωνείο Σκιάθου

να-στελεχωθεί-το-τελωνείο-σκιάθου-842147

Την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Τελωνείου Σκιάθου ζητάει με ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μετά την αναστολή λειτουργίας των Τελωνείων Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Η αύξηση των καθηκόντων με τα οποία επιφορτίζεται το Τελωνείο Σκιάθου, μετά την αναστολή λειτουργίας των Τελωνείων Σκοπέλου και Αλοννήσου, ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες, θέτει ως προαπαιτούμενο τη στελέχωσή του με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να διεκπεραιώνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα οι υποθέσεις και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων.

Το αίτημα για τη στελέχωση του Τελωνείου εκφράζεται από την πλειοψηφία των επαγγελματιών των νησιών, που οι ασχολίες τους σχετίζονται άμεσα με τις εργασίες του Τελωνείου, όπως είναι οι αλιείς, οι ιδιοκτήτες επιβατηγών – τουριστικών σκαφών και οι πρατηριούχοι.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός: Εάν προτίθεται να ενισχύσει με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό το Τελωνείο Σκιάθου, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου