ΤΟΠΙΚΑ

Ερίζουν για τους κλειδωμένους φωριαμούς στον ΙΜΑΝΤΑ

ερίζουν-για-τους-κλειδωμένους-φωριαμ-843487

Οι πρώην εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ καταγγέλλουν την εταιρεία

Μπορεί το εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ να κατέβασε ρολά πριν από δύο μήνες όμως η σύγκρουση μεταξύ των πρώην εργαζομένων και του Διευθυντή του εργοστασίου παραμένει αμείωτη.

Οπως κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΙΜΑΣ Α.Ε. Νίκος Μπουρούς παρά το γεγονός ότι έχει περάσει 1,5 και πλέον μήνας από την επίσημη λήξη των συμβάσεών τους με ευθύνη του Γενικού Διευθυντή του εργοστασίου δεν τους επιτρέπεται να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τους φωριαμούς που διατηρούσαν μέσα στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Μπουρούς η εταιρεία απαιτεί να της παραδοθούν τα κλειδιά των φωριαμών προκειμένου εκπρόσωπος της εταιρείας να τους παραδώσει τα πράγματά τους.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για προσωπικά μας αντικείμενα. Εργαστήκαμε σε αυτό το εργοστάσιο χρόνια ολόκληρα για να μας συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων βάλλοντας κατά του Διευθυντή που, όπως υποστήριξε ο κ. Μπουρούς, σε επικοινωνία που είχε μαζί του εισέπραξε σκαιότατη συμπεριφορά γεγονός που δείχνει, όπως είπε, και τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονταν το προσωπικό.

Ο κ. Μπουρούς μαζί με τα άλλα μέλη του σωματείου έχουν ήδη ενημερώσει το νομικό τους σύμβουλο για το θέμα προκειμένου να διερευνηθεί εάν μπορούν νομικά να προσφύγουν οι εργαζόμενοι.

Δεν επιβεβαιώνονται σενάρια επαναλειτουργίας

Στο μεταξύ δεν επιβεβαιώνονται από καμία πλευρά πληροφορίες που άρχισαν να διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες ότι υπάρχει πρόθεση επαναλειτουργίας του εργοστασίου ΙΜΑΣ.

Εκ μέρους του σωματείου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωναν χθες άγνοια και απέδιδαν τα σενάρια στο γεγονός ότι εξαρχής και ενώσω βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις προκειμένου να μην μπει το λουκέτο, είχαν εκφραστεί εκτιμήσεις ότι ενδεχομένως η γερμανική Πολυεθνική να επιστρέψει στην Ελλάδα το 2017 καθώς για τότε είναι προσδιορισμένος ο επόμενος διαγωνισμός της ΔΕΗ, της οποίας η ΙΜΑΣ Α.Ε. ήταν βασικός συνεργάτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου