ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκαν 12 ακτές της Μαγνησίας

βραβεύτηκαν-12-ακτές-της-μαγνησίας-843582

Ανακοινώθηκαν χθες οι ακτές και οι μαρίνες της χώρας που φέρουν τη «Γαλάζια Σημαία» για το 2016

Δώδεκα παραλίες της Μαγνησίας φιγουράρουν μεταξύ των 3.462 ακτών και 660 μαρίνων που βραβεύτηκαν με «Γαλάζια Σημαία» σε 50 χώρες του κόσμου για το 2016, από διεθνή επιτροπή.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν με γαλάζιες σημαίες από το δήμο Βόλου, οι ακτές Μπάρμπα Θωμάς στην Αγριά, Αναυρος, Αλυκές, Αμαρυλίδα, Αμφανών, Χρυσή Παναγιά, Πλατανίδια, Νέα Αγχίαλος 2 και Καρνάγιο.

Στο δήμο Σκιάθου βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία οι παραλίες Κουκουναριές και Μάραθα και στο δήμο Σκοπέλου η παραλία Αντρίνα. Η πρώτη επίσημη τελετή ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» πραγματοποιήθηκε χθες στην Χαλκιδική με την συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) και η Ελλάδα κατετάγη τρίτη παγκοσμίως με 430 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες το 2016.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρίνων με «Γαλάζια Σημαία» για το 2016. Υπογραμμίζεται ότι με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα). Οι βραβεύσεις όλων των χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, βρίσκονται αναρτημένες από σήμερα στη νέα διεθνή ιστοσελίδα www.blueflag. global.

Το πρόγραμμα και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Porto Carras Grand Resort, των προϊόντων πρόσβασης Mobi-mat και της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική».

Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα, ενώ η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους. Αξίζει, τέλος να υπογραμμιστεί, ότι μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το συγκεκριμένο στοιχείο γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου