ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερος δρόμος προς Πήλιο μέσω Άλλης Μεριάς

δεύτερος-δρόμος-προς-πήλιο-μέσω-άλλης-844583

Διανοίγεται το προβληματικό σημείο με στόχο τη δημιουργία δύο ρευμάτων κυκλοφορίας

Ενα δεύτερο ασφαλή δρόμο προς το Πήλιο δημιουργεί ο δήμος Βόλου, με τη διάνοιξη του προβληματικού σημείου στην Αλλη Μεριά, όπου ένα παλιό εγκαταλειμμένο σπίτι στενεύει απότομα το πλάτος του οδοστρώματος. Ηδη οι εργασίες για τη διάνοιξη του οδοστρώματος, απ’ όπου περνά μόνο ένα αυτοκίνητο κάθε φορά έχουν ξεκινήσει από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο δρόμος από την Αλλη Μεριά που βγάζει στο δρόμο προς Πήλιο, είναι η μοναδική εναλλακτική διαδρομή. Και προτιμάται κυρίως από τους Βολιώτες, που έχουν τη δυνατότητα να βγουν απευθείας στην Αλλη Μεριά, μέσω του περιφερειακού.

Ωστόσο, στην έναρξη της διαδρομής προς Αλλη Μεριά, λίγο μετά το πάρκινγκ, τα μποτιλιαρίσματα είναι συχνό φαινόμενο και ο κίνδυνος ατυχήματος υπαρκτός.

Επί σειρά ετών ένα παλιό εγκαταλειμμένο σπίτι ή κατά άλλους ελαιοτριβείο, είναι η αιτία να στενεύει απότομα το πλάτος του οδοστρώματος. Μέσα στο δρόμο προβάλλει ξαφνικά ο περίτοιχος σπιτιού και το πλάτος περιορίζεται σε μόλις τρία μέτρα. Αυτοκίνητα που διασταυρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο, δεν μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα. Πρέπει ο ένας να περιμένει να περάσει ο απέναντι.

Δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν σημειωθεί μποτιλιαρίσματα και έχουν απειληθεί τροχαία ατυχήματα στην προβληματική περιοχή.

«Είναι ντροπή επί τόσα χρόνια να μην έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα. Πρόκειται για ένα δρόμο που προτιμάται γιατί έχει λιγότερες στροφές και εξυπηρετεί», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης.

Ηδη οι εργασίες για τη διάνοιξη του σημείου έχουν ξεκινήσει. Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη έχει ήδη γίνει η μεταφορά των στύλων του ΟΤΕ από το σημείο και αυτή την εβδομάδα, μεταφέρονται και οι στύλοι της ΔΕΗ.

Θα απομακρυνθεί επίσης η στάση του λεωφορείου και θα δημιουργηθεί πεζοδρόμιο για τους πεζούς.

Την ίδια ώρα ο δήμος βρίσκεται σε διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες του κτίσματος μέρος του οποίου είτε θα απαλλοτριωθεί είτε να γίνει ανταλλαγή με άλλο οικόπεδο του δήμου. «Θα γκρεμιστεί κτίριο σε πλάτος 4-5 μέτρων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δρόμος με δύο ρεύματα κυκλοφορίας», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου