ΑΛΜΥΡΟΣ

Αγνοείται 59χρονος κτηνοτρόφος φόβοι ότι παρασύρθηκε από χείμαρρο

αγνοείται-59χρονος-κτηνοτρόφος-φόβοι-ό-845498

Ωρες αγωνίας για τους συγγενείς ενός 59χρονου κτηνοτρόφου από το Νεοχωράκι Αλμυρού, που αγνοείται από προχθές το βράδυ, αφού δεν επέστρεψε από την κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί στην περιοχή, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή.

Οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Χθες το απόγευμα κατά μήκος του ρέματος πυροσβέστες και εθελοντές εντόπισαν εγκαταλελειμμένο το αγροτικό του αυτοκίνητο μέσα στο χείμαρρο, καθώς και ρούχα, που εκτιμάται ότι ανήκουν στον 59χρονο. Οι αρμόδιοι απεύχονται τα χειρότερα, ενώ οι έρευνες θα επαναληφθούν σήμερα το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας.

Επιχείρηση… εντοπισμού

Ο 59χρονος κτηνοτρόφος, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο το πρωί μετέβη στη μονάδα που έχει σε περιοχή έξω από το Νεοχωράκι Αλμυρού για να ταΐσει τα ζώα του και να κάνει διάφορες αγροτικές εργασίες. Παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες και η βροχή μετατράπηκε σε έντονη καταιγίδα, μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Συγγενείς του ανησύχησαν και το βράδυ αφού δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Στις έρευνες που ακολούθησαν σπιθαμή προς σπιθαμή σε μία περιοχή που είναι ιδιαίτερα δύσβατη αφενός και αφετέρου λόγω των ορμητικών νερών του χειμάρρου που διασχίζει την περιοχή είχαν μετατρέψει τον τόπο σε έναν απέραντο λασπότοπο, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του 59χρονου κτηνοτρόφου.

Αντιθέτως, 100 περίπου μέτρα από την κτηνοτροφική μονάδα -στην οποία για να μεταβεί κανείς, πρέπει να διασχίσει ένα χωματόδρομο που περνάει μέσα από το χείμαρρο- βρέθηκε το αγροτικό αυτοκίνητο του 59χρονου με τη μία πόρτα ανοιχτή και χωρίς το κλειδί επάνω στο Ι.Χ.

Λίγα μέτρα πιο κάτω επίσης -σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν χθες το απόγευμα ένα μπουφάν και ένα παντελόνι, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά ότι ανήκουν ή όχι στον 59χρονο, εάν και όσο περνούν οι ώρες, όσοι συμμετείχαν στις έρευνες δήλωναν όλο και πιο ανήσυχοι, καθώς η στάθμη του νερού στο χείμαρρο σε ορισμένα απότομα σημεία, εκτιμάται ότι την ώρα της καταιγίδας μπορεί να έφταναν και τα δύο μέτρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για όποιον επιχειρούσε να περάσει το ποτάμι.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στην οποία επιστρατεύθηκε και εκπαιδευμένος σκύλος, συμμετείχαν με επικεφαλής τον ίδιο τον διοικητή της Π.Υ Χαρ.Πόζογλου, η Πυροσβεστική Βόλου και Αλμυρού, η 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου