ΤΟΠΙΚΑ

Καταψηφίστε τα υφεσιακά μέτρα λένε οι έμποροι στους βουλευτές Μαγνησίας

καταψηφίστε-τα-υφεσιακά-μέτρα-λένε-οι-846391

Παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου με ανοιχτή επιστολή

Καταψήφιση του νομοσχεδίου με τα επιπλέον υφεσιακά μέτρα που θα εισαχθεί προς συζήτηση αύριο Σάββατο 21 Μαΐου ζητάει από τους βουλευτές Μαγνησίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο οποίος επισημαίνει για άλλη μία φορά ότι η εμπορική αγορά περνάει δύσκολες μέρες με την πτώση του τζίρου να είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Με ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Μάκη Μπαλλή, Αικατερίνη Παπανάτσιου, Χρήστο Μπουκώρο και Κωνσταντίνο Στεργίου ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου παρεμβαίνει. «Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, την τραγωδία που περνάει η εμπορική αγορά. Η πτώση του τζίρου, πλέον, είναι ανεξέλεγκτη. Είναι υποχρέωσή μας, για πολλοστή φορά, να σας καλέσουμε να καταψηφίσετε στις 21- 22 Μαΐου 2016, το νέο νομοσχέδιο με τα επιπλέον υφεσιακά μέτρα» αναφέρει.

Οι έμποροι καλούν τους βουλευτές να μη ζητήσουν αυξήσεις φόρων, να μη βάλλουν έμμεσες φόρους στους καταναλωτές (βενζίνη, τρόφιμα, καφές, τσιγάρα κλπ).

Ζητούν να επαναφέρουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς πολλοί επαγγελματίες του κλάδου θα κινδυνεύσουν με απένταξη και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν να προχωρήσουν σε επόμενη ρύθμιση με μόλις δώδεκα δόσεις όπως ισχύει με την τρέχουσα διαταγή.

«Σας καλούμε να ψηφίσετε επιτέλους την τροπολογία για τον ακατάσχετο λογαριασμό, κάτι που έπρεπε να έχει ήδη γίνει , καθώς ο υπουργός Οικονομικών έχει δεσμευτεί εδώ και πολύ καιρό γι’ αυτό. Με αυτή την απόφαση θα μπορούσαν όλοι οι συνάδελφοι να προμηθευτούν τα μηχανήματα POS.

Σας καλούμε να κοιτάξετε τον ιδιωτικό τομέα, γιατί τον αποτελούν άνθρωποι της κοινωνίας και είναι άδικο, οι μόνοι πολίτες αυτής της χώρας, που δεν έχουν αφορολόγητο, να είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Μην ξεχνάτε ότι εσείς έχετε αφορολόγητο» προσθέτουν. Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τέλος τους βουλευτές να πουν πως μπορεί να διατηρηθεί μία ελληνική επιχείρηση με τέτοια μέτρα φορολογίας, χωρίς αφορολόγητο, με capital controls και με όλο το κακό οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα και τονίζει ότι εάν αποδείξουν ότι η ελληνική επιχείρηση δύναται να επιβιώσει, τότε οι ίδιοι θα το δεχτούν με χαρά ώστε να μπορούν και εκείνοι να επιβιώνουν, να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου