ΤΟΠΙΚΑ

Μουδιασμένοι στις κάλπες οι φοιτητές ~ Πέντε φοιτητικές παρατάξεις παίρνουν μέρος

μουδιασμένοι-στις-κάλπες-οι-φοιτητές-847375

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα στο κτίριο Παπαστράτου και στην Πολυτεχνική στο Πεδίο του Αρεως

Μουδιασμένοι… προσέρχονται σήμερα στις κάλπες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή φαίνεται να αντανακλούν και στις φοιτητικές εκλογές. Εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων εκτιμούν ότι η αποχή φέτος θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ακριβώς λόγω των πολιτικών εξελίξεων που καθιστούν τους φοιτητές δύσπιστους απέναντι στο σύνολο των παρατάξεων. Πέντε θα είναι οι παρατάξεις που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού, στις κάλπες που στήνονται σήμερα σε Παπαστράτου και Πολυτεχνείο και οι οποίες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το προεκλογικό κλίμα είναι υποτονικό στο Θόλο του κτιρίου Παπαστράτου, όπου παραδοσιακά στήνονται τα τραπεζάκια με το προεκλογικό υλικό των φοιτητικών παρατάξεων. Λίγοι είναι οι φοιτητές που προσέρχονται για να ενημερωθούν για τις θέσεις της κάθε φοιτητικής παράταξης.

Το προεκλογικό κλίμα είναι υποτονικό στο Θόλο του κτιρίου Παπαστράτου, όπου παραδοσιακά στήνονται τα τραπεζάκια με το προεκλογικό υλικό των φοιτητικών παρατάξεων. Λίγοι είναι οι φοιτητές που προσέρχονται για να ενημερωθούν για τις θέσεις της κάθε φοιτητικής παράταξης.

Πέντε παρατάξεις κατεβαίνουν στις κάλπες: το Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η ΠΚΣ (Πανσπουδαστική), η Αριστερή Ενότητας και η ΕΑΑΚ. Από το κάδρο των φοιτητικών εκλογών στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λείπει φέτος η Φοιτητική Συμμαχία, όχι όμως και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι στα τμήματα.

Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των ψηφοδελτίων στα τμήματα του ιδρύματος.

Το Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα κατέρχεται με ψηφοδέλτια στο σύνολο των 12 τμημάτων στο Βόλο. «Οι μόνες χαμένες μάχες είναι εκείνες που δεν δόθηκαν ποτέ», το μότο της παράταξης με τον γραμματέα του ΑΦΡ Ζήση Φουρκιώτη να αναγνωρίζει τη μεγάλη απογοήτευση που βιώνουν οι φοιτητές εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων και να εκτιμά ότι τα ποσοστά αποχής των φοιτητών από τη διαδικασία των εκλογών θα αυξηθούν.

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, κατεβαίνει σε 11 τμήματα (θα απουσιάζει μόνο από την Αρχιτεκτονική), με προεκλογικό της σύνθημα «Βουλιάξτε τους φελλούς». Η παράταξη πάντως φαίνεται να ταλανίζεται από εσωκομματικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον πρώην υπεύθυνο πόλης, Παναγιώτη Καρασπήλιο, στο Οικονομικό Τμήμα, κατατέθηκε διπλό ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ για τις φοιτητικές εκλογές. Την περασμένη Κυριακή, εκπρόσωποι της ΔΑΠ που πήγαν για την κατάθεση του ψηφοδελτίου της παράταξης, ενημερώθηκαν από την εφορευτική επιτροπή ότι προηγουμένως είχε κατατεθεί κι άλλο ψηφοδέλτιο, γεγονός που πυροδότησε εσωκομματικές εξελίξεις. Προκειμένου να μην αποκλειστεί η παράταξη από τις κάλπες στο Οικονομικό, το «δεύτερο» ψηφοδέλτιο υποχώρησε. «Πέρσι βγήκαμε αρκετά δυνατοί από την κάλπη και αναρριχηθήκαμε στη δεύτερη θέση. Φέτος δυστυχώς έχουμε εσωκομματικά προβλήματα. Θα κάνουμε όμως το καλύτερο», ανέφερε ο κ. Καρασπήλιος.

Με σύνθημα «για ζωντανούς και μαχητικούς συλλόγους», κατέρχεται στις εκλογές στο σύνολο των 12 τμημάτων η Πανσπουδαστική. Ο εκπρόσωπος της παράταξης Κ. Γκρανόπουλος, κάλεσε τους φοιτητές σε συσπείρωση γύρω από την ΠΚΣ μακριά «από τη δήθεν αντιπολίτευση της ΔΑΠ, την ΑΦΡ και την ΑΡΕΝ που πούλησαν ελπίδες που διαψεύστηκαν».

Σε Δίκτυα, ΙΑΚΑ, Μηχανολόγους – Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες και Χωροταξία κατέρχεται η παράταξη της ΑΡΕΝ. «Εμπρός στο δρόμο που δεν χαράχθηκε ποτέ», το μότο της παράταξης, με τον εκπρόσωπο Φώτη Χατζηαντωνίου να χαρακτηρίζει το φοιτητικό κίνημα μουδιασμένο και να ζητά από τους φοιτητές να απομακρυνθούν από λογικές ανάθεσης και παραίτησης.

Τέλος η ΕΑΑΚ, κατέρχεται με υποψηφίους της στα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Χωροταξίας, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και ΙΑΚΑ.

Οι κάλπες θα στηθούν στα κτίρια Παπαστράτου και Πεδίον του Αρεως.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει ανάλογα με το τμήμα από τις 7 π.μ., 7:30 π.μ. ή 8 π.μ. και αντίστοιχα θα κλείσει στις 7 μ.μ., 7:30 μ.μ. και 8 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου