ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης βραβεύτηκε στο Hollywood ~ Ταλαντούχος φωτογράφος με ευαισθησίες

βολιώτης-βραβεύτηκε-στο-hollywood-ταλαντούχ-1554

Το ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Φιλίππου «Ελληνικοί ουρανοί» κατέκτησε διεθνείς διακρίσεις

Ζηλευτές πρωτιές και κορυφαίες διακρίσεις απέσπασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το ντοκιμαντέρ του Βολιώτη Παναγιώτη Φιλίππου «Ελληνικοί ουρανοί» που έχει ήδη κατακτήσει τρία βραβεία και συνεχίζει ακάθεκτο.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε στο Hollywood HIDDA Festival another International Awards και κέρδισε το βραβείο BEST Of FEST, στη συνέχεια το χρυσό Best Timelapse στο Los Angeles Independent Film Festival Awards και ετοιμάζεται να κατακτήσει και άλλες διακρίσεις αφού όπου προβάλλεται θριαμβεύει.

Μέχρι σήμερα το «Greek Skies» έχει ήδη κατακτήσει3 διεθνή βραβεία, το BEST Of FEST in Hollywood HIDDA Festival another International Awards, το χρυσό Best Timelapse στο Los Angeles Independent Film Festival Awards, επίσης κατέκτησε στο διεθνές φεστιβάλ Ρουμανίας Χρυσό στην κατηγορία του, ενώ αναμένονται και άλλα βραβεία στη διάρκεια της χρονιάς.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πολυβραβευμένος Βολιώτης φωτογράφος, αναφέρει ότι «55.000 φωτογραφίες, οι οποίες ελήφθησαν στη διάρκεια ενός έτους,όχι μόνο στο Βόλο αλλά και σε άλλες περιοχές, συνέθεσαν το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, το οποίο αναφέρεται στον έναστρο ουρανό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και των εποχών».

Ο Βολιώτης φωτογράφος, ο οποίος ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο από τα 9 του χρόνια, είναι αυτοδίδακτος και αφορμή για το πρώτο κλικ που έμελλε να καθορίσει την μετέπειτα πορεία του, ήταν η πρώτη Kodak που του αγόρασε ο πατέρας του όταν ήταν 7 μόλις χρονών. Η πρώτη φωτογραφική των παιδικών του χρόνων «αποτέλεσε για μένα την αρχή μιας αιώνιας αγάπης με πολλά διαλείμματα ανάμεσα βέβαια ανά έτη, αλλά άσβηστη μέσα στην καρδιά μου» όπως υπογραμμίζει ο ίδιος.

Οι σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε, του δίνουν ώθηση για να συνεχίσει, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος θα υπάρξει συνέχεια με το «Greek skies 2» φέτος και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία, σε συνεργασία με το συνάδελφό του Χριστόφορο Αναγνωστόπουλο.

Ο 37χρονος Βολιώτης στέλνει, μέσω του έργου του, μηνύματα αισιοδοξίας σε δύσκολους καιρούς, τονίζοντας ότι «πρέπει να κοιτάζουμε ψηλά και να χαμογελάμε. Ζούμε σε μια όμορφη περιοχή, άσχετα με τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπίζουμε με χαμόγελο την κάθε ημέρα, χωρίς να ξεχνάμε να στρέφουμε το βλέμμα στον ουρανό».

Κάθε φωτογραφία και κάθε κλικ της φωτογραφικής του μηχανής, καταγράφει και μια ιστορία, που είναι γραμμένη ανεξίτηλα στην ψυχή του. Ο ευαίσθητος δημιουργός, ο οποίος θα παρουσιάσει έργα του στο Πορφυρογένειο Αγριάς από την ερχόμενη Τετάρτη 18 Μαΐου, προκειμένου να στηρίξει το Ορφανοτροφείο, δεν σταματάει να στρέφει το βλέμμα γύρω του, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. Μέσα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ αλλά και σε κάθε φωτογραφική λήψη, δεν σταματάει να αποτυπώνει τις ομορφιές του κόσμου που μας περιβάλλει, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι πρέπει να στρέφουμε το βλέμμα στο σύμπαν, αντί να εγκλωβιζόμαστε στα πεζά και τετριμμένα της καθημερινότητας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου