ΤΟΠΙΚΑ

Επίτιμος διδάκτορας στο Π.Θ. αναγορεύτηκε ο καθηγητής Νικ. Σιαφάκας

επίτιμος-διδάκτορας-στο-π-θ-αναγορεύτ-5225

Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναγορεύτηκε ο ομότιμος καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης Νικόλαος Σιαφάκας, σε ειδική εκδήλωση προς τιμή του.

H τελετή αναγόρευσης άρχισε με την προσφώνηση του Ομότιμου καθηγητή Νικολάου Σιαφάκα από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Γεώργιο Πετράκο. Ακολούθησε ο «έπαινος» προς τον τιμώμενο από τον διατελέσαντα πρύτανη και Καθηγητή Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κωνσταντίνο Γουργουλιάννη.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής Ιωάννης Στεφανίδης ανέγνωσε την εισήγηση, το Ψήφισμα και την Αναγόρευση. Ακολούθησε η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Τμήματος, καθώς και η επίδοση των τίτλων, του Επιτηβεννίου και του διασήμου του Τμήματος. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του τιμωμένου με θέμα «Η Χρήση των smartphones στην Ιατρική».

Η επιτιμοποίηση του Ομότιμου Καθηγητή Νικολάου Σιαφάκα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος», στο Παραλιακό Συγκρότημα, στο Βόλο.

O Ομότιμος Καθηγητής Πνευμονολογίας, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κ. Ν. Σιαφάκας ήταν Διευθυντής στην Πνευμονολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Με το έργο του συνέβαλλε ουσιαστικά στην εξέλιξη της ειδικότητας Φυματολογίας σε πνευμονολογία και με το κύρος του πρόβαλε την πνευμονολογία σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατέλαβε υψηλές θέσεις στην ειδικότητα της πνευμονολογίας όπως πρόεδρος της ευρωπαϊκής πνευμονολογικής εταιρείας και στη ακαδημαϊκή ιεραρχία ως αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης. Για όλους αυτούς τους λόγους προτείνεται ως επίτιμος διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου