ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε η ημέρα λήξης του Β’ παγκοσμίου πολέμου

τιμήθηκε-η-ημέρα-λήξης-του-β-παγκοσμ-7240

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε χθες η ημέρα λήξης του Β’ παγκοσμίου πολέμου και στο πλαίσιο αυτό τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, παρουσία των στρατιωτικών, των τοπικών αρχών, εκπροσώπων φορέων, εν ενεργεία, αλλά και αποστράτων αξιωματικών. Οι παραπάνω εκδηλώσεις μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και έχουν γίνει νόμος του κράτους από το 1999.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιπεριφερειάρχης Δ. Κολυνδρίνη, επεσήμανε ότι «σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν, αγωνίστηκαν προκειμένου να θεμελιώσουν την αρχή της ελευθερίας, ιδανικά, αρχές, αξίες, αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν το διαχρονικό μήνυμα ότι δεν πρέπει κανένας μας να συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από αυτό. Τα κυρίαρχα μηνύματα είναι ελευθερία, κυριαρχικά δικαιώματα, το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να ζει μέσα σε ένα έθνος, που προστατεύει τα δικαιώματά του». Η ημέρα λήξης του Β’ παγκοσμίου πολέμου έχει διττή σημασία, διότι «η λήξη ενός πολέμου θα πρέπει να σηματοδοτήσει τη λήξη οποιουδήποτε, είτε μεταφορικού είτε κυριολεκτικού πολέμου, σε όλο τον κόσμο» όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Ο δήμος Βόλου

Στις εκδηλώσεις εορτασμού συμμετείχε ο δήμος Βόλου εκπροσωπούμενος από τον ασκούντα καθήκοντα δημάρχου Βόλου κ. Αθανάσιο Θεοδώρου. Για την ιστορική επέτειο στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδώρου επεσήμανε πως «πρόκειται για την πιο αισιόδοξη από τις ημέρες μνήμης και τις επετείους που τιμούμε στον ελληνικό χώρο, καθώς δεν αναφερόμαστε στη συμπλήρωση κάποιων ετών από ένα ιστορικής σημασίας δραματικό γεγονός, αλλά στην πλέον αισιόδοξη στιγμή της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, στην ημέρα που σηματοδότησε την έναρξη των ενεργειών για μία ενωμένη Ευρώπη και στη δημιουργία ενός ειρηνικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους Ευρωπαίους πολίτες».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου