ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει δρομολόγιο το λεωφορείο 15

αλλάζει-δρομολόγιο-το-λεωφορείο-15-7524
Μέσω Αθανασάκη – Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Αλλαγή διαδρομής για τα λεωφορεία της γραμμής Νο 15 του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου. Η προσέγγιση στον τερματικό σταθμό του Αναύρου θα γίνεται μέσω των οδών Αθανασάκη και Πλαστήρα αντί της οδού Αιολίδος. Το θέμα είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις προ μηνών, από κατοίκους των οδών όπου πλέον θα διέρχονται τα λεωφορεία της γραμμής Νο 15, ωστόσο ο σχεδιασμός προχωρά…
Για την αλλαγή της διαδρομής, άναψε πράσινο φως η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Βόλου, η οποία επανεξέτασε σχετική μελέτη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Νικολάου Ηλιού, με στόχο την μείωση της όχλησης που δέχονται κάτοικοι της περιοχής, απ’ όπου διέρχονται τα λεωφορεία τριών γραμμών του αστικού ΚΤΕΛ και συγκεκριμένα των γραμμών, 1, 3 και 15.
Επόμενο στάδιο είναι η εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που συνεδριάζει την Τετάρτη 11 Μαΐου, στη μία το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας, θα διατηρηθούν κανονικά τα δρομολόγια των γραμμών Νο 1 και Νο 3.
Ωστόσο τα δρομολόγια της γραμμής Νο 15 αντί να τερματίζουν στον Αναυρο μέσω της οδού Αιολίδος, θα κάνουν τον κύκλο, μέσω των οδών Αθανασάκη και Πλαστήρα. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζεται η προσέγγιση των επιβατών τόσο προς το Νοσοκομείο Βόλου όσο και προς το Μουσείο.
Θα δημιουργηθεί μία θέση στάσης λεωφορείου στην εσοχή της οδού Αθανασάκη πριν τη συμβολή της με Πλαστήρα, ενώ θα ρυθμιστεί κατάλληλα και ο φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση των οδών Πολυμέρη και Αθανασάκη, προκειμένου να επιτρέπεται η αριστερή στροφή προς τα κάτω.
Στην πλατεία του Αναύρου, θα γίνει διαγράμμιση τριών θέσεων για λεωφορεία υπό γωνία και μιας θέσης πριν την έξοδο στην Πολυμέρη.
Στο πλαίσιο των αλλαγών και προκειμένου να αποφεύγεται η ταυτόχρονη παρουσία περισσότερων των τεσσάρων λεωφορείων στο σταθμό του Αναύρου θα γίνει ρύθμιση των χρόνων διόρθωσης των δρομολογίων στο χώρο της ΜΕΤΚΑ και του Old City.
Ταυτόχρονα στην οδό Πλαστήρα θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων υπό γωνία. Ο χώρος θα είναι δυναμικότητας 50 οχημάτων. Επιπλέον θα διαμορφωθεί και χώρος στάθμευσης δύο τουριστικών λεωφορείων στην ίδια οδό.
Κυκλοφοριακές αλλαγές
Στο μεταξύ στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, έρχονται προς ψήφιση κυκλοφοριακές τροποποιήσεις.
Από τις σημαντικότερες, η αλλαγή στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Στρατηγού Μακρυγιάννη, ενός σημείου στη συνοικία της Χιλιαδούς, που θεωρείται καρμανιόλα. Στο σημείο έχουν γίνει πάμπολλα τροχαία. Η οδός Κουντουριώτου έχει προτεραιότητα έναντι της Στρατηγού Μακρυγιάννη, ωστόσο κυρίως λόγω του πλάτους της οδού Μακρυγιάννη, οι οδηγοί δεν λαμβάνουν υπόψη τα σήματα και παραβιάζουν την προτεραιότητα.
Μετά από αυτοψία στην περιοχή, η Επιτροπή εισηγείται την αλλαγή της προτεραιότητας. Σύμφωνα με την εισήγηση προτείνεται η παραχώρηση προτεραιότητας στη Μακρυγιάννη έναντι της Κουντουριώτου, επί της οποίας θα ενεργοποιηθεί ο φωτεινός σηματοδότης με αναλάμπον κίτρινο.
Επιπλέον, με εισήγηση της Ε.Β.Κ. μονοδρομείται η οδός Αγίου Βασιλείου από την Ιωλκού έως την οδό Μεταμορφώσεως με φορά από την πρώτη προς τη δεύτερη.
Τέλος, θετικά γνωμοδότησε η επιτροπή και τη διέλευση ζωήλατων οχημάτων (άμαξες) από δρόμους του δήμου. Πρόκειται ουσιαστικά για επικαιροποίηση παλιότερης απόφασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου