ΤΟΠΙΚΑ

Μόλις στο 6% η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

μόλις-στο-6-η-υποβολή-φορολογικών-δηλώσ-8980

Με ρυθμούς χελώνας έτρεξε από τον Απρίλιο η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικός έτος 2015 εξαιτίας της αποχής των φοροτεχνικών και των λογιστών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Αν και η εφαρμογή του Taxisnet άνοιξε την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη στη Μαγνησία, ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις περί τις 8.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 140.000. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, Νικόλαος Πουμάνας λέει ότι αποτελούν μόλις το 6% των φορολογικών δηλώσεων.

Εξάλλου και πανελλαδικά η υποβολή προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, ενώ κρίνεται ότι οι φορολογούμενοι που έσπευσαν να υποβάλλουν δηλώσεις είναι εκείνοι που έχουν είτε ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα, είτε μπορεί να περιμένουν και επιστροφή φόρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν υποβληθεί περί τις 500.000 φορολογικές δηλώσεις από σύνολο τριών εκατομμυρίων. Το ποσοστό ανέρχεται μόλις στο 8%.

Οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι το τελευταίο διάστημα υποβολής των δηλώσεων στα μέσα Ιούλη θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς ούτως ή άλλως ο αριθμός των δηλώσεων αυξάνεται δυσθεώρητα όσο οι μέρες προχωρούν προς την εκπνοή της προθεσμίας.

Ο μικρός ρυθμός υποβολής των δηλώσεων αποδίδεται ευθέως στην αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των οικονομολόγων, λογιστών φοροτεχνικών. Με το άνοιγμα της εφαρμογής του Taxisnet ξεκίνησαν ταυτόχρονα και οι κινητοποιήσεις, ενώ έγινε και συμβολική κατάληψη της Εφορίας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου