ΤΟΠΙΚΑ

Με τη Μ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ

με-τη-μ-χρυσοβελώνη-συναντήθηκε-ο-πρόε-20339

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού με έδρα τις Βρυξέλλες και Επιστημονικός Σύμβουλος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων για την Ανάπτυξη πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων κα Χρυσοβελώνη, προκειμένου να αξιοποιήσουν την προεδρία της Ελλάδος στο δίκτυο ECTN προσπαθώντας έτσι να αναπτύξουν διευρωπαϊκές συνεργασίες σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα με τα μέλη του Δικτύου και να προβάλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσω των καλών πρακτικών της Χάρτας της Θεσσαλίας.

Μεταξύ των θεμάτων της ατζέντας ήτανε και η συνεργασία της διοργάνωσης του Παγκοσμίου συνεδρίου και του ρεκόρ Γκίνες που πρόκειται να διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν έγινε και πρόταση να τεθεί η εκδήλωση υπό την αιγίδα του υπουργείου μετά από αίτημα που πρόκειται να αποσταλεί προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα χορηγίας του κόστους μεταφοράς των συνέδρων και των ξένων δημοσιογράφων που θα παραβρεθούνε δίνοντας έτσι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα και προβολή στις εκδηλώσεις.

Λόγω της σπουδαιότητας της προβολής της μεσογειακής διατροφής που είναι ενταγμένη στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά η UNESCO παρέχει την αιγίδα και την χρησιμοποίηση του σήματος στις εκδηλώσεις.
Επίσης συζητήθηκε και η στήριξη του φορέα του Κα.Πα. στον οποίο η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη στήριξε και στηρίζει στην ανάπτυξη και εδραίωσή του πανελλαδικά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου