ΤΟΠΙΚΑ

Με τη ζωγραφική δίνουν χαρά ΑΠΟ ΤΟ 2o ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ

με-τη-ζωγραφική-δίνουν-χαρά-απο-το-2o-επα-25865

Εικαστική Παρέμβαση στις «Ασπρες Πεταλούδες» από τους μαθητές του Εσπερινού Σχολείου

Εικαστική παρέμβαση στις «Ασπρες Πεταλούδες» πραγματοποίησαν, τις τελευταίες μέρες, μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό), στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιεί το σχολείο, δίνοντας χαρά στους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος.

Οπως ενημερώνει το σχολείο, οκτώ μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης των Τομέων Εφαρμοσμένων Τεχνών και Οικονομίας – Διοίκησης, που συμμετείχαν στη δράση «Παίζοντας με τα χρώματα – Εικαστική παρέμβαση στο Ιδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες», ξεκλέβοντας χρόνο από το επιβαρυμένο πρόγραμμά τους, καθώς πρόκειται για ανθρώπους που το πρωί εργάζονται και το βράδυ παρακολουθούν το σχολικό πρόγραμμα, δούλεψαν για αρκετές ώρες καθημερινά, από τις 11 έως και τις 15 Απριλίου, και δημιούργησαν ζωγραφιές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Προηγήθηκε ενημέρωση των μαθητών για τη λειτουργία του Ιδρύματος και γνωριμία με τους διαβιούντες σε αυτό, ώστε η επιλογή των θεμάτων και των χώρων να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την ψυχοσύνθεση των περιθαλπομένων.

Η εικαστική παρέμβαση

Η εικαστική παρέμβαση υλοποιήθηκε εσωτερικά, στον χώρο ξεκούρασης και ψυχαγωγίας, και εξωτερικά, στον τοίχο των κοιτώνων. Τα θέματα αντλήθηκαν από τη φύση, αφορούν σε εικόνες με δάσος, θάλασσα και ηλιοβασίλεμα, ενώ τα χρώματα που επιλέχτηκαν, είναι ποικίλα και έντονα, δημιουργώντας χαρούμενες εικόνες που προκαλούν αισθήματα αισιοδοξίας, ευχαρίστησης και ηρεμίας.

Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές: Μ. Αγγελοσοπούλου, Ζ. Ζυγούρα, Ε. Ιωαννίδη, Μ. Καλιατσά, Δ. Καππλάνι, Α. Μπέκου, Π. Μπρουσοβάνα και Β. Παρίση, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση της δράσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «νιώσαμε πιο «πλούσιοι», δώσαμε με τη ζωγραφική μας χαρά σε συνανθρώπους μας».

Η συγκεκριμένη εικαστική παρέμβαση ήταν μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν φέτος με τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, εθελοντικά και εκτός του ωραρίου εργασίας τους, οι δύο καθηγητές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, οι οποίοι μάλιστα επέστρεψαν στα καθήκοντά τους τη φετινή σχολική χρονιά, μετά τη διαθεσιμότητα στην οποία είχαν τεθεί, λόγω των απολύσεων για τη μείωση του προσωπικού στο δημόσιο.

Η Δ. Κλένδρου, γραφίστρια, και ο Χ. Ζαρκάδας, διακοσμητής, αναφερόμενοι στη δράση, στις «Ασπρες Πεταλούδες», επισήμαναν πως οι μαθητές εργάστηκαν με πνεύμα ομαδικότητας, ενθουσιασμό, κέφι και φαντασία, αποκομίζοντας πολύτιμα οφέλη, και ως μαθητές, και ως πολίτες, καθώς αξιοποίησαν δημιουργικά τις σχολικές τους γνώσεις, προσφέροντας χαρά σε μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.

Η συντονίστρια της δράσης, Γ. Γιαννούλη, οικονομολόγος, τόνισε ότι «οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το σχολείο να δείχνει εξωστρέφεια και να είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε στο 2ο ΕΠΑΛ, προσπαθώντας, κάθε χρόνο, να υλοποιούμε με τους μαθητές μας ποικίλες δράσεις που συνδυάζουν την πρακτική εφαρμογή των σχολικών γνώσεων με κοινωνικά μηνύματα. Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν».

Η κ. Γιαννούλη εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες» Θ. Μπακαλιάνο, για την άψογη συνεργασία τους, καθώς και στους χορηγούς της δράσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου