ΤΟΠΙΚΑ

Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου στον Αγιο Νικόλαο

τεμάχιο-του-τιμίου-ξύλου-στον-αγιο-νικ-26814

Παρουσία πολλών πιστών πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη υποδοχή

Με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου η υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, που φυλάσσεται, ως πολύτιμος θησαυρός, στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε νωρίς χθες το απόγευμα στο προαύλιο του Μητροπολιτικού ναού, στο πλαίσιο της επίσημης υποδοχής του θησαυρού πίστης, που θα τεθεί σε προσκύνημα έως την Παρασκευή 22 Απριλίου, ενώ στο ναό θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες.

Το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου κόμισε στο Βόλο ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και στην υποδοχή παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και του λαού.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Υμνου, χοροστατούντος του κ. Ιωήλ και αγρυπνία το ίδιο βράδυ, με τη συμμετοχή πολλών πιστών.

Στο μεταξύ, σήμερα Σάββατο 16 Απριλίου, στις 7.30 π.μ. θα ψαλεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα τελεστεί χειροτονία Διακόνου, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, στις 11.30 π.μ. Ιερό Ευχέλαιο, στις 6 μ.μ. Μέγας Εσπερινός, 7 μ.μ. Απόδειπνο – Χαιρετισμοί Τιμίου Σταυρού. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6.30 π.μ. έως τις 9 μ.μ. καθημερινά, προκειμένου να διευκολύνεται η προσέλευση του κόσμου.

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου