ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος για εξαγωγές στην Κίνα

ανοίγει-ο-δρόμος-για-εξαγωγές-στην-κίν-28093

Στο πλαίσιο εξωστρέφειας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου

Με τη συμμετοχή ικανού αριθμού ενδιαφερομένων, κυρίως από τον τομέα των κατασκευών, των τροφίμων και της μεταποίησης, πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερωτική ημερίδα για το καινοτόμο έργο εξωστρέφειας που επιχειρεί το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Κίνας, Word Commerce Valley – Yanjiao International Trade City, με αποκλειστική αντιπρόσωπο για την Ελλάδα και την Κύπρο την εταιρεία «Kaperoni BFG A.E.».

Η ημερίδα επισήμανε ότι ανοίγει ο δρόμος για τις τοπικές επιχειρήσεις προς την Κινεζική αγορά του 1,4 δισ. ανθρώπων, ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφειά τους και να διευρυνθεί το πεδίο της δράσης τους. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, στη σύντομη ομιλία του, επεσήμανε τη σημασία εν μέσω κρίσης των εξαγωγών και της δημιουργίας ενός επιχειρηματικού κλίματος, που θα επιτρέψει στις εταιρείες που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό να εξάγουν με ασφάλεια τα προϊόντα τους στην Κίνα.

Στις προοπτικές εξέλιξης και τις ιδιαιτερότητες της κινέζικης αγοράς αναφέρθηκε από την πλευρά του ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Μιχάλης Ζουμπουλάκης. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κινεζική οικονομία και υποστήριξε ότι για να αναπτυχθεί η εξαγωγική δραστηριότητα προς την Κίνα, θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες σε ιδιωτικό επίπεδο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Νικολέττα Καπερώνη, μεταξύ άλλων τόνισε στην ομιλία της ότι «το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης των ασφαλών εξαγωγών μέσω του Yanjiao είναι ένα καινοτόμο σχέδιο με μία νέα στρατηγική που εστιάζεται στην εξωστρέφεια και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων που μέχρι σήμερα αποτελούσαν αγκυλώσεις στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελληνικών εταιριών και Κινέζων εμπόρων».

Τέλος, ο Χρήστος Δεμιρτζίογλου, πρόεδρος της «Kaperoni BFG A.E.» αναφέρθηκε με στοιχεία στις θετικές εξελίξεις και στις προοπτικές που διαγράφονται στο άμεσο μέλλον σχετικά με τη συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το οποίο αποτελεί, όπως είπε, αποτελεί εγγύηση για την επίλυση των προβλημάτων που ισχύουν στην εξαγωγική διαδικασία προς την Κίνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου