ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις στο παλιό Κοιμητήριο

παρεμβάσεις-στο-παλιό-κοιμητήριο-29619

Αίτημα συνολικής ανάδειξης του χώρου υπέβαλε ο εφημέριος του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Η συνολική ανάδειξη του Παλαιού Κοιμητηρίου, όπου πραγματοποιούνται ήδη εργασίες καθαρισμού, είναι το αίτημα που υπέβαλε στο δήμαρχο Βόλου ο εφημέριος του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ο π. Αλέξανδρος Σαγάνης επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή που συνέταξε, ότι ο δήμος Βόλου έτεινε ευήκοον ους στα αιτήματα για καθαρισμό και εξωραϊσμό του ίδιου χώρου. Παραθέτοντας τη συνολική άποψη του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού, ο π. Αλέξανδρος τονίζει ότι «η υπόσχεσή σας να αναλάβετε δράση για τον καθαρισμό και την ευπρέπεια του χώρου, μας έδωσε πραγματικά ελπίδα και αισιοδοξία ότι επιτέλους, αυτός ο χώρος που είχε καταντήσει σκουπιδότοπος από το 2001, θα καθαριστεί και θα ευπρεπιστεί όπως επιβάλλεται, αξίζει και πρέπει σε έναν τέτοιο χώρο, όπου υπάρχει όλη η νεότερη ιστορία του Βόλου, από το 1881 που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους».

Παράλληλα, ο εφημέριος του ναού του Παλαιού Κοιμητηρίου, επισημαίνει ότι ήδη υπάρχει συνεργείο καθαριότητας στο χώρο και πραγματοποιεί εργασίες, με τη διαρκή επίβλεψη του αντιδημάρχου Χρήστου Στεφόπουλου, αρμόδιου για τα κοιμητήρια. Οπως τονίζει στην ίδια επιστολή ο π. Αλέξανδρος Σαγάνης «με τον κ. Στεφόπουλο μιλάμε καθημερινά και μας υποσχέθηκε ότι δεν θα περιοριστεί μόνο στην κοπή των χόρτων αλλά και την περαιτέρω διαμόρφωση και ευπρεπισμό του χώρου. Στην προσφορά και τη συνεργασία θα συμμετάσχει και η κ. Βασιλεία Γιασιράνη – Κυρίτση, αρχαιολόγος – συγγραφέας, η οποία έχει προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία του Βόλου και θα συνεχίσει, με πολύ αγάπη και σεβασμό να προσφέρει και στο μέλλον».

Παράλληλα ο π. Αλέξανδρος τονίζει ότι το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού θα συνδράμει το έργο ανάδειξης του χώρου «προκειμένου να γίνει, επιτέλους, όπως του αξίζει και πρέπει» σημειώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου