ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή βράβευση στο Π-Θ ~ Τελετή ορκωμοσίας διδακτόρων & αποφοίτων

διπλή-βράβευση-στο-π-θ-τελετή-ορκωμοσί-35025

Τιμήθηκαν ο δάσκαλος Στ. Σακελλαρίου και η ομάδα φοιτητών MAS

Τον βραβευμένο για την εκπαιδευτική του προσφορά σε παραμεθόριες περιοχές από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco, Βολιώτη δάσκαλο, Στυλιανό Σακελλαρίου, αλλά και ομάδα τεσσάρων φοιτητών που αποτελούν την «ψυχή» των εργαστηρίων Μαθηματικής Εκπαίδευσης και Διδακτικής Φυσικών Επιστημών, τίμησε χθες η Κοσμητεία Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας, των διδακτόρων, μεταπτυχιακών και προπτυχιακών αποφοίτων

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Στ. Σακελλλαρίου αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του 2006 και έκτοτε έχει υπηρετήσει σε σχολεία της παραμεθορίου, από συνειδητή επιλογή.

Χθες, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αποφάσισε να τιμήσει ένα από τα δικά του παιδιά που αποτελεί παράδειγμα για τους νέους δασκάλους.

«Είναι η ένατη χρονιά που βρίσκομαι σε ολιγοθέσιο σχολείο και είναι συνειδητή επιλογή. Η βράβευσή μου ήταν μια έκπληξη και για μένα, καθώς πιστεύω ότι κάνω απλώς το έργο μου ως εκπαιδευτικός. Στα χωριά οι κάτοικοι αγκαλιάζουν από την πρώτη στιγμή τους δασκάλους.

Γίνεσαι ένα με τους κατοίκους, ζεις με χαρά τη δύσκολη καθημερινότητα και μετά από λίγες ημέρες βρίσκεις τη χαρά σε απλά πράγματα», είπε ο κ. Σακελλαρίου κατά τη βράβευσή του από το Π.Θ. Το δάσκαλο που είναι παρών από επιλογή σε σχολεία της παραμεθορίου έχει παρουσιάσει σε διπλό δημοσίευμά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ παίρνοντας αφορμή την ερώτηση που του απηύθυνε η συνάδελφος δημοσιογράφος Γλυκερία Υδραίου «ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα δάσκαλο», προκειμένου να συμβουλεύσει τους αποφοίτους και νέους δασκάλους για το πώς θα πρέπει να πορευτούν επαγγελματικά: «πρέπει να έχετε ανοιχτό μυαλό, υπομονή και αγάπη γι’ αυτό που κάνετε», είπε χαρακτηριστικά.

Επιτραπέζιο παιχνίδι μαθηματικών

Στην ίδια τελετή τιμήθηκε και τετραμελής ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αποτελεί την «ψυχή» των εργαστηρίων Μαθηματικής Εκπαίδευσης και Διδακτικής Φυσικών Επιστημών.

Πρόκειται για τους Γεωργία Μπαμπάτσικου, Ρωξάνθη Νίκου, Νίκη Πέτση και Χρήστο Υφαντή που συστήνουν την ομάδα MAS (Math and Science) και οι οποίοι δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που απευθύνεται σε μαθητές της στ’ τάξης του δημοτικού και της α’ γυμνασίου. Για να παίξουν το παιχνίδι οι μαθητές, θα πρέπει να κάνουν χρήση μαθηματικών και γνώσεων επιστημών.

Αποτελεί ένα διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας των σχολικών μαθημάτων και την ίδια ώρα, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να «προπονηθούν» και οι ίδιοι ως δάσκαλοι.

Τους νέους διδάκτορες, αποφοίτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων και αποφοίτους προπτυχιακών προγραμμάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καλωσόρισε στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας, ο αναπληρωτής πρύτανη, Βασίλης Μπουρδάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων προέτρεψε τους νέους διδάκτορες να κάνουν τις αιτήσεις τους για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία διδάσκοντας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μόλις βγει η πρόσκληση για την πρόσληψη 77 διδακτόρων από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

  • Σχετικά άρθρα:

Βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου