ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία της Φλόγας για δωρεά μυελού των οστών

εκστρατεία-της-φλόγας-για-δωρεά-μυελο-35107

Περισσότερα από 200 άτομα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα ζωής

Καταφατικά γνέφουν περισσότεροι από 200 Βολιώτες στο κάλεσμα της δωρεάς μυελού των οστών που απευθύνει η Φλόγα. Ευαισθητοποιημένοι Βολιώτες κάθε ηλικίας συμμετέχουν στην ενημερωτική εκστρατεία που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται και σήμερα, Σάββατο 9 Απριλίου, από τις 9.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της Φλόγας, στην οδό Χαρισιάδου 3, πρώην κτίριο ΠΙΚΠΑ, στο Βόλο. Με οδηγό το σλόγκαν «Χάρισε τη ζωή» η Φλόγα και το Κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) ένωσαν τις δυνάμεις τους, απευθύνοντας κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια προσέλκυσης ικανού αριθμού δοτών μυελού των οστών.

Γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται από χθες στο Βόλο η Μαρία Κώστογλου, επίσημη εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ, νοσηλεύτρια παιδιατρικής εντατικής με προϋπηρεσία στην Παγκόσμια δεξαμενή δοτών της Στουτγάρδης.

Η κ. Κώστογλου ενημερώνει το κοινό για τη σημασία της δωρεάς του μυελού των οστών, μέσω μιας ανώδυνης διαδικασίας, η οποία αποδεικνύεται σωτήρια για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας και άλλων συναφών ασθενειών.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η επίσημη εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ υπογραμμίζει ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, ο κόσμος ενδιαφέρεται, αλλά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν κενά πληροφόρησης. Γι’ αυτό παρακαλούμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας, να ενημερωθεί, για να μπορέσουμε να σβήσουμε τις ανασφάλειες που υπάρχουν και στην καλύτερη περίπτωση να μπορέσει κάποιος να εγγραφεί ως εν δυνάμει δότης και να βοηθήσει ένα συνάνθρωπό του, ο οποίος έχει ανάγκη τα αιμοποιητικά κύτταρα».

Η υπεύθυνη της Φλόγας Μαγνησίας, Ντίνα Τριανταφύλλου, αναφέρει από την πλευρά της ότι «η δωρεά μυελού των οστών είναι σωτήρια προκειμένου να κερδίσει κάποιος ασθενής τη μάχη για τη ζωή, όταν η χημειοθεραπεία δεν αρκεί, και πρέπει ο ασθενής να μπει στη διαδικασία μεταμόσχευσης».

Το τμήμα της Φλόγας Μαγνησίας αναπτύσσει σημαντική προσπάθεια στο πεδίο της δωρεάς μυελού των οστών, κινητοποιώντας δημιουργικά την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα κινητή μονάδα πραγματοποιεί αιμοδοσία για τη στήριξη της Φλόγας, έξω από το Πανεπιστήμιο, με την ένθερμη συμμετοχή της Ενωσης Κρητών Φοιτητών Βόλου «Ερωτόκριτος».

Το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση οι συντελεστές της προσπάθειας, αποτυπώνεται στην κοινή θέση – προτροπή «αξίζει να ενημερωθεί ο καθένας, χρειαζόμαστε πολλαπλασιαστές και μόνο με τη σωστή ενημέρωση θα μπορέσει κάποιος να πάρει την απόφαση, να εγγραφεί ως δότης».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου