ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμο» κατά του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η νομαρχιακή οργάνωση Μαγνησίας

πόλεμο-κατά-του-συριζα-βλέπει-η-νομα-48476

Από τα πανελλαδικά ΜΜΕ αλλά και μερίδα των τοπικών

Με αφορμή παραπολιτικό σχόλιο σε τοπική εφημερίδα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Κατανοούμε την έλξη που ασκεί σε έναν ορισμένο τύπο δημοσιογραφίας η ανακάλυψη εσωκομματικών εντάσεων, ιδιαίτερα όταν αυτές υποτίθεται πως συμβαίνουν στον πολιτικό χώρο που αποτελεί τον επικίνδυνο αντίπαλο κάθε είδους μικρής ή μεγάλης, τοπικής ή πανελλήνιας, διαπλοκής.
Καταλαβαίνουμε τη χαρά που διαπερνά τους δημοσιογράφους αυτού του είδους όταν νομίζουν πως μπορούν να χρησιμοποιούν ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας τα ως πρωταγωνιστές φατριαστικών ομαδοποιήσεων. Συναισθανόμαστε την αγωνία τους κατά τη διάρκεια κατασκευής αυτών των σεναρίων μια και πρέπει να επιστρατευτεί όλη η φαντασία τους για την παραγωγή τους.

Η εμφάνιση τέτοιων δημοσιευμάτων αποτελεί μια από τις τοπικές εκφάνσεις ενός γενικότερου φαινομένου.

Η απουσία σοβαρών αντιπολιτευτικών θέσεων και πολιτικών προτάσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει υποκατασταθεί από την ανάδειξη των συστημικών ΜΜΕ ως κύριου φορέα παραγωγής αντιπολιτευτικού λόγου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη παίζουν οι πανελλήνιοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι εδώ και καιρό αποτελούν το πραγματικό κόμμα των ηγετικών ελίτ αυτής της χώρας.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλοί και πολλές σε περιφερειακό επίπεδο που μιμούνται το ύφος και αναπαράγουν την γραμμή τους.

Πολύ συχνά η απουσία πραγματικών ερεθισμάτων για την άσκηση πολεμικής κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τους οδηγεί στην κατασκευή φανταστικών γεγονότων, με προφανή συνέπεια την απώλεια κάθε είδους δημοσιογραφικής αξιοπιστίας.

Λυπούμαστε, αλλά παρά τη συμπάθεια μας για αυτό τον κλάδο εργαζομένων, που επιδίδονται στις δημοσιογραφικές πρακτικές αυτού του τύπου που περιγράψαμε παραπάνω, θα συνεχίσουμε να δυσκολεύουμε το έργο τους. Η εσωτερική ζωή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας θα συνεχίσει να αποτελεί μια πολύ πληκτική (για αυτό το είδος δημοσιογραφίας) πραγματικότητα σύμπνοιας και συντροφικότητας.”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου