ΤΟΠΙΚΑ

Οφειλές ύψους 500.000 € στον ΟΛΒ απο την ΑΓΕΤ για τη χρήση του λιμενικού χώρου

οφειλές-ύψους-500-000-e-στον-ολβ-απο-την-αγετ-γ-53990

Σε βεβαιώσεις των οφειλών στην Εφορία προχωράει ο Οργανισμός

Ποσό ύψους 500.000 ευρώ που αφορά σε ανταλλάγματα από την παραχώρηση χρήσης του λιμενικού χώρου στην Αγριά οφείλει η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ο οποίος πλέον προχωράει σε βεβαίωση των οφειλών στην Εφορία Βόλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ΟΛΒ, Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, υποναύαρχο εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος, η ΑΓΕΤ από το Σεπτέμβριο του 2015 και έπειτα σταμάτησε να καταβάλει το μηνιαίο αντάλλαγμα της παραχώρησης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού με απόφασή του στις 7 Ιανουαρίου 2016 είχε δώσει πίστωση χρόνου για την καταβολή των οφειλόμενων ποσών, η οποία έληξε στις 22 Ιανουαρίου 2016.

«Το «επίμαχο» διάστημα η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ όχι μόνο δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα ποσά, αλλά και συνεχίζει να μην πληρώνει τα μηνιαία ανταλλάγματα της παραχώρησης μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα οι οφειλές να ανέλθουν σε 500.000 ευρώ.

Ωστόσο, βάσει της παραχώρησης του λιμενικού χώρου από το Λιμενικό Ταμείο τη δεκαετία του ’60 και των σχετικών αποφάσεων που ελήφθησαν από την τότε Νομαρχία Μαγνησίας και τους αρμόδιους φορείς, ο Οργανισμός είναι υποχρεωμένος να βεβαιώσει τις οφειλές στην Εφορία, όπως προβλέπει ο Νόμος, καθώς πρόκειται για έσοδα του Δημοσίου» είπε ο ίδιος.

Αρνείται συμμόρφωση

Η Διοίκηση του εργοστασίου αρνείται να συμμορφωθεί. Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ τη διετία 2014 – 2015 ξεκίνησε έναν αγώνα για μείωση του ανταλλάγματος κατά 80%. Ο κ. Σταυριδόπουλος υπογράμμισε ότι το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό.

Οπως εξήγησε, η λιμενική εγκατάσταση στην Αγριά είναι εντός της χερσαίας ζώνη του λιμένα. Η κατασκευή της έγινε ώστε να έρχονται τα πλοία και να παραδίδουν απευθείας την πρώτη ύλη αλλά και η ΑΓΕΤ να εξάγει τα προϊόντα της χωρίς καθυστερήσεις. Το αντάλλαγμα καθαρίστηκε ανάλογα με τη διακίνηση των πλοίων και των φορτίων της σε μηνιαία βάση.

«Η ΑΓΕΤ από τη δεκαετία του ’70 ακόμη είχε αντιρρήσεις, τις οποίες εξέφρασε πολλές φορές. Οι αποφάσεις των Δικαστηρίων, ωστόσο δικαίωσαν τον Οργανισμό» είπε ο ίδιος.

Οι βεβαιώσεις οφειλών

Οταν ανέλαβε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και διαπίστωσε το «άνοιγμα» προσπάθησε να έρθει σε επαφή κάνοντας συζητήσεις. Εφόσον τα χρήματα δεν καταβλήθηκαν, ο ΟΛΒ ξεκινά τη βεβαίωση οφειλών στην Εφορία. Ηδη έχουν βεβαιωθεί τα ποσά των δύο πρώτων μηνών και ο Οργανισμός προχωρεί στη βεβαίωση των οφειλών και του τελευταίου τριμήνου του 2015.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου