ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Περίληψη προκήρυξης σύμβασης μελέτης

περίληψη-προκήρυξης-σύμβασης-μελέτη-57878

Βόλος, 16-03-2016

Αρ. Πρωτ.: 3939

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Πληροφορίες: Χρ. Φαφούτης

Τηλέφωνο: 2421075140

Fax: 2421075135

e-mail: [email protected]

web site: www.deyamv.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ MΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/17

ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ

I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ(-Α) ΕΠΑΦΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ, Κωνσταντά 141, Τ.Κ.: 38221, Fax: 2421075135, E-mail: [email protected], Πληροφορίες: κ. Χρ. Φαφούτης (2421075140) – Ελ. Θεοφανίδου (2421075103).

ΤΜΗΜΑ II: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

II.1) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ο τίτλος της μελέτης είναι «ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (MASTER PLAN) ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟY ΒΟΛΟΥ: ΜΕΤΡΑ & ΕΡΓΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΡΔΕΥΣΗ» και ο τόπος της παροχής ο Δήμος Βόλου.

II.1.1. Σύντομη περιγραφή της σύμβασης:

Η μελέτη θα εκπονηθεί σε τέσσερις (4) φάσεις, ως ακολούθως:

Α’ Φάση – Συλλογή και καταγραφή πρωτογενών δεδομένων, συλλογή και αξιολόγηση δεδομένων υφιστάμενων μελετών και υλοποίηση συστήματος διαχείρισης υδατικών πόρων σε περιβάλλον Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (Γ.Σ.Π.) και βάσεων δεδομένων.

Β’ Φάση – Επεξεργασία υπαρχόντων γεωλογικών, υδρολογικών και ποιοτικών δεδομένων για τον προσδιορισμό υδρολογικών ή/και υδρογεωλογικών λεκανών απορροής και εκτίμηση του υδατικού τους ισοζυγίου. Επεξεργασία δεδομένων ζήτησης νερού για αστικές, τουριστικές, αρδευτικές και βιομηχανικές χρήσεις ύδατος και εκτίμηση ισοζυγίων προσφοράς και ζήτησης.

Γ’ Φάση – Προσδιορισμός έργων και μέτρων αξιοποίησης και διαχείρισης των υδατικών πόρων. Διαμόρφωση και αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων έργων.

Δ’ Φάση – Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση – Οριστικοποίηση Master Plan.

Η σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία για τις δημόσιες συμβάσεις, δεν κατανέμεται σε τμήματα και δεν θα ληφθούν υπόψη εναλλακτικές προσφορές.

ΙΙ.2) Προεκτιμώμενη Αμοιβή: α) Συνολική: 596.475,00 €, χωρίς ΦΠΑ

β) Ανά Κατηγορία Μελέτης:

  • 389.697,00 € για μελέτη κατηγορίας 13 (Υδραυλικές μελέτες)
  • 55.671,00 € για μελέτη κατηγορίας 16 (Τοπογραφικές μελέτες)
  • 79.530,00 € για μελέτη κατηγορίας 20 (Γεωλογικές έρευνες και μελέτες)
  • 19.882,50 € για μελέτη κατηγορίας 23 (Γεωργικές μελέτες)
  • 51.694,50 € για μελέτη κατηγορίας 27 (Περιβαλλοντικές μελέτες)

Συνολική διάρκεια της Σύμβασης: 24 μήνες

Καθαρός χρόνος: 17 μήνες

Τμήμα ΙΙΙ

Α: Νομικές, Οικονομικές και Τεχνικές πληροφορίες:

1. Απαιτούμενες Εγγυήσεις

Εγγύηση συμμετοχής :

Η εγγύηση συμμετοχής στη διαδικασία του διαγωνισμού ανέρχεται σε 11.929,50 (αντιστοιχεί σε ποσοστό 2% επί της προεκτιμώμενης αμοιβής της σύμβασης).

Εγγύηση καλής εκτέλεσης :

Η εγγύηση καλής εκτέλεσης που θα καταθέσει ο ανάδοχος για την υπογραφή της σύμβασης ανέρχεται σε 5% επί της προεκτιμώμενης αμοιβής της σύμβασης.

2. Κύριοι όροι χρηματοδότησης και πληρωμής.

Η σύμβαση χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ.

Η καταβολή της αμοιβής θα γίνει τμηματικά κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 30 του Ν.3316/2005.

3. Αν η σύμβαση ανατεθεί σε σύμπραξη ή κοινοπραξία, δεν είναι υποχρεωτικό να λάβει συγκεκριμένη νομική μορφή. Δικαιούνται να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα αυτοτελώς ή σε σύμπραξη ή σε κοινοπραξία σύμφωνα με το Ν.3316/2005.

4. Δεν τίθενται άλλοι ειδικοί όροι στους οποίους υπόκειται η εκτέλεση της σύμβασης. Η εκτέλεση της σύμβασης υπόκειται στις διατάξεις του Ν. 3316/2005 “Ανάθεση και εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης μελετών και παροχής συναφών υπηρεσιών”.

Β.

1. Οι απαιτήσεις για την προσωπική κατάσταση των διαγωνιζομένων αναφέρονται στο άρθρο 19 του τεύχους της αναλυτικής Προκήρυξης. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – αποδεικτικά έγγραφα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό αναφέρονται στο άρθρο 21.2 του τεύχους της αναλυτικής Προκήρυξης ενώ στην παράγραφο 21.3 του ίδιου άρθρου αναφέρονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προσωπικής κατάστασης των διαγωνιζομένων.

Οι απαιτήσεις για την ειδική τεχνική και επαγγελματική ικανότητα των διαγωνιζομένων αναφέρονται στο άρθρο 20, ενώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη αυτής αναφέρονται στο άρθρο 21.

Η ειδική τεχνική ικανότητα αποδεικνύεται από την εκπόνηση παρόμοιων με την υπό ανάθεση μελετών, οι οποίες εκτελέσθηκαν με συμβάσεις του υποψήφιου φυσικού ή νομικού προσώπου, κατά την τελευταία δεκαετία (2006 έως σήμερα):

– Για μελέτες υδραυλικών έργων (κατηγορία 13) να έχει εκπονήσει με αντίστοιχες συμβάσεις ως ανάδοχος, δύο (2) εγκεκριμένες μελέτες διαχείρισης υδατικών πόρων, μία τουλάχιστον εκ των οποίων να αφορά στην εφαρμογή των προβλέψεων της Κοινοτικής Οδηγίας-Πλαίσιο για τα Ύδατα (2000/60/ΕΚ), σε επίπεδο λεκάνης απορροής ποταμού ή υδατικού διαμερίσματος.

2. Στο διαγωνισμό καλούνται α) ημεδαποί ενδιαφερόμενοι (μεμονωμένοι ή σε σύμπραξή ή κοινοπραξία) που καλύπτουν τις κατηγορίες μελετών και είναι εγγεγραμμένοι στα Ελληνικά Μητρώα (Μελετητών ή Γραφείων Εταιρειών) του άρθρου 39 του Ν. 3316/2005 και του άρθρου 14 του Π.Δ. 138/2009, στις ακόλουθες κατηγορίες και τάξεις:

  • στην κατηγορία μελέτης 13, πτυχία τάξεων Δ και άνω
  • στην κατηγορία μελέτης 16, πτυχία τάξεων Β και άνω
  • στην κατηγορία μελέτης 20, πτυχία τάξεων Γ και άνω
  • στην κατηγορία μελέτης 23, πτυχία τάξεων Β και άνω
  • στην κατηγορία μελέτης 27, πτυχία τάξεων Α και άνω.

β) Αλλοδαποί προερχόμενοι από χώρες – μέλη της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. που τηρούν αντίστοιχα μητρώα (κατά το άρθρο 18.2.2 της προκήρυξης), σύμφωνα με το άρθρο 52 της οδηγίας 2004/18/ΕΚ, εγγεγραμμένοι σε τάξεις και κατηγορίες μελετών αντίστοιχες με τις προαναφερθείσες ή

γ) Αλλοδαποί προερχόμενοι από χώρες – μέλη της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. που δεν τηρούν μητρώα (κατά το άρθρο 18.2.3 της προκήρυξης, ή κράτη που έχουν κυρώσει την συμφωνία για τις δημόσιες συμβάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει στη περίπτωση αυτή να είναι εγγεγραμμένοι στα Επαγγελματικά / Εμπορικά Μητρώα του Παραρτήματος IX Γ της οδηγίας 2004/18/ΕΚ ή στα αντίστοιχα μητρώα των χωρών τους και να διαθέτουν γενική εμπειρία αντίστοιχη αυτής που απαιτείται για την εγγραφή στα ελληνικά Μητρώα, δηλαδή στελεχικό δυναμικό με εμπειρία σε αντίστοιχες κατηγορίες μελετών, κατά το άρθρο 39 του Ν.3316/2005, ως εξής:

  • για την κατηγορία μελέτης 13 τουλάχιστον ένα μελετητή 12ετούς εμπειρίας και ένα μελετητή 8ετούς εμπειρίας και δύο μελετητές 4ετούς εμπειρίας
  • για την κατηγορία μελέτης 16, ένα μελετητή 8ετούς εμπειρίας
  • για την κατηγορία μελέτης 20, ένα μελετητή 12ετούς εμπειρίας
  • για την κατηγορία μελέτης 23, ένα μελετητή 8ετούς εμπειρίας
  • για την κατηγορία μελέτης 27, ένα μελετητή 4ετούς εμπειρίας

3. Κάθε διαγωνιζόμενος απαιτείται να καλύπτει συνολικά τις απαιτήσεις των παρ. 1 και 2. Κάθε μέλος σύμπραξης ή κοινοπραξίας απαιτείται να εμπίπτει σε μία από τις περιπτώσεις της παρ. 2 και να συμμετέχει σε ένα και μόνο διαγωνιζόμενο σχήμα, επί ποινή αποκλεισμού της σύμπραξης ή κοινοπραξίας στην οποία μετέχει.

Η σύμπραξη μπορεί να αφορά στην ίδια ή / και σε διαφορετικές κατηγορίες των επί μέρους μελετών. Σε περίπτωση σύμπραξης στην ίδια κατηγορία μελέτης, ο μέγιστος αριθμός συμπραττόντων είναι τρεις (3), επί ποινή αποκλεισμού της διαγωνιζόμενης σύμπραξης.

ΤΜΗΜΑ IV

Α. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Ο διαγωνισμός θα ανατεθεί με ανοικτή διαδικασία και κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, με τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Πληρότητα και αρτιότητα της εκτίμησης του αντικειμένου της μελέτης (βαρύτητα 35%)

2. α) Αποτελεσματικότητα της προταθείσας Μεθοδολογίας και β) Οργανωτική αποτελεσματικότητα της προταθείσας Ομάδας Μελέτης (βαρύτητα 40%)

3. Οικονομική προσφορά (βαρύτητα 25%).

Β. Όροι για την παραλαβή των τευχών του διαγωνισμού:

1. Προθεσμία υποβολής αίτησης για παροχή εγγράφων και πληροφοριών είναι η 04/05/2016. Η αναλυτική προκήρυξη και τα λοιπά τεύχη του διαγωνισμού διατίθενται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή και μπορούν να παραληφθούν είτε από την ιστοσελίδα www.deyamv.gr είτε από τα γραφεία της αναθέτουσας αρχής. Στα γραφεία της αναθέτουσας αρχής διατίθεται και το σφραγισμένο έντυπο οικονομικής προσφοράς, το οποίο είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Υπάρχει δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής, κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία.

2. Προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 12/05/2013, και ώρα 11:00, κατά την οποία θα ανοιχτούν οι προσφορές σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού. Τα έντυπα των προσφορών πρέπει να είναι συνταγμένα στην ελληνική γλώσσα.

3. Απαιτούμενος χρόνος ισχύος προσφορών τουλάχιστον 8 μήνες.

ΤΜΗΜΑ V: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενστάσεις και προσφυγές

Ενστάσεις κατατίθενται στην αρχή που διεξάγει τον διαγωνισμό, σύμφωνα με την αναλυτική προκήρυξη. Ενστάσεις μπορούν να ασκηθούν:

α) Κατά της προκήρυξης και των τευχών του διαγωνισμού, το αργότερο επτά (7) ημέρες πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού.

β) Κατά των Πρακτικών της Επιτροπής διαγωνισμού και συγκεκριμένα:

β1. κατά του Πρακτικού Ι (Έλεγχος Δικαιολογητικών Συμμετοχής) σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες

β2. κατά του Πρακτικού ΙΙ (Αξιολόγηση Τεχνικών Προσφορών) σε δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες

β3. κατά του Πρακτικού ΙΙΙ (Αξιολόγηση Οικονομικών Προσφορών) σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες

Οι προθεσμίες αρχίζουν από την επομένη της ημερομηνίας ανακοίνωσης της γνωστοποίησης τοιχοκόλλησης των αντίστοιχων Πρακτικών.

Προσφυγές, κατά τις Οδηγίες 89/665/ΕΟΚ και 92/13/ΕΟΚ, όπως τροποποιήθηκαν με την 2007/66/ΕΚ, και το Ν. 3886/10, κατατίθενται στην αρχή που διεξάγει τον διαγωνισμό.

Ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την προθεσμία (τις προθεσμίες) για την υποβολή προσφυγών: Άρθρα 4 και 5 του Ν. 3886/2010 (ΦΕΚ 173/Α/30.9.2010) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 63 του Ν. 4055/2012 (ΦΕΚ Α’ Α 51/12.03.2012).

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιον της αναθέτουσας αρχής εντός δέκα (10) ημερών αφότου έλαβε γνώση με οποιοδήποτε τρόπο της παράνομης πράξης ή παράλειψης (προδικαστική προσφυγή). Η προσφυγή αυτή αποτελεί όρο του παραδεκτού για την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού σχηματισμού, χωρίς την άσκηση της οποίας τα ασφαλιστικά μέτρα κρίνονται απαράδεκτα. Η αναθέτουσα αρχή υποχρεούται να απαντήσει αιτιολογημένα εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την άσκηση της προσφυγής. Εάν παρέλθει άπρακτη η παραπάνω δεκαπενθήμερη προθεσμία, τεκμαίρεται η απόρριψη της προσφυγής. Ο ενδιαφερόμενος εντός δέκα (10) ημερών από την ρητή ή σιωπηρή απόρριψη της προσφυγής μπορεί να ασκήσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, για τους ίδιους λόγους με αυτούς της προσφυγής ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Περίληψη που περιέχει τις πληροφορίες της παρούσας απεστάλη ήδη στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων της Ε.Ε. στις 17-03-2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου