ΤΟΠΙΚΑ

«Φορολογικός παραλογισμός» στον Αγ. Στέφανο

φορολογικός-παραλογισμός-στον-αγ-σ-60613

«Δεν είναι δυνατόν αντί να βελτιώνουμε τα πράγματα να συνεχίζουμε έναν φορολογικό παραλογισμό» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξιάδης

«Φορολογικό παράδειγμα» προς αποφυγή χαρακτήρισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στο MEGA το θέμα του Οικοδομικού Συνεταιρισμού στον Αγ. Στέφανο στις Αλυκές που «βρέθηκε» όπως είπε να χρωστάει ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από λάθος και μάλιστα τα ποσά να έχουν χρεωθεί επ’ ονόματι του πρώην προέδρου του Γιώργου Μουλά, όπως είναι γνωστό.

Ο κ. Αλεξιάδης κλήθηκε από τη χθεσινή πρωινή εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» να τοποθετηθεί με αφορμή τα όσα είπε προχθές στη Βουλή

Οταν προχθές στη Βουλή τόνισα ότι «τελείωσαν τα άσχημα, αρχίζουν τα χειρότερα δεν αναφερόμουν στην παρούσα περίοδο -δήλωσε ο Υπουργός- αλλά η αναφορά μου είχε να κάνει στη φορολογική ιστορία της χώρας και τα παράλογα που υπάρχουν και πρέπει να διορθωθούν.

Αναφερόμουν -συνέχισε ο κ. Αλεξιάδης- στον παραλογισμό να έχουμε έναν Οικοδομικό συνεταιρισμό και να χρεώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού στον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού. Πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόβλημα -τόνισε ο Υπουργός- που κλήθηκα να αντιμετωπίσω καθώς ήρθαν οι άνθρωποι του Οικοδομικού Συνεταιρισμού εδώ με χαρτιά από την Εφορία για να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό για ΕΝΦΙΑ χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη ακίνητη περιουσία για να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτά τα προβλήματα τα κληρονομήσαμε και πρέπει να τα λύσουμε. Δεν είναι δυνατόν αντί να βελτιώνουμε τα πράγματα να συνεχίζουμε έναν φορολογικό παραλογισμό» κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αναμένονται πρωτοβουλίες για να λυθεί νομοθετικά αυτή η εκκρεμότητα.

Για το λανθασμένο υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ από τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΟΙΚ. έχει καταθέσει αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ζητώντας να διορθωθεί καθώς, όπως τόνιζε, έχει καταλογιστεί στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό συνολικό ποσό 3.801.135,60 ευρώ, λόγω εσφαλμένου υπολογισμού όταν η αντικειμενική αξία του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου, όπως υπολογίστηκε από την αρμόδια ΔΟΥ Βόλου, ανέρχεται στις 364.559 ευρώ.

Σημειώνεται τέλος ότι το θέμα του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ήρθε στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα όταν το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ, και μετά από προσφυγή της αντιπολίτευσης στην Αποκεντρωμένη αποσύρθηκε με τη δημοτική αρχή να ανακοινώνει ότι θα επανέλθει το θέμα προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα αγορά της έκτασης από το δήμο Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου