ΤΟΠΙΚΑ

Ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για το προσφυγικό

ο-δήμος-ζαγοράς-μουρεσίου-για-το-προσ-60715

Σε ομόφωνη έκδοση ψηφίσματος για το προσφυγικό πρόβλημα, προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα, τα εξής:

«Η κρίση η οποία δημιουργείται στη χώρα μας είναι η μεγαλύτερη μετά από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτή τη στιγμή η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καλείται να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, διότι μέχρι χθες η Πολιτεία ήταν απούσα, επωμιζόμενη βάρη που δεν της αναλογούν.

Ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, δε διαθέτει χώρους φιλοξενίας, με βάση τις προδιαγραφές που τέθηκαν στη σύσκεψη των Δημάρχων. Ο δήμος μας είναι τουριστικός προορισμός, ορεινός και μειονεκτικός και η οικονομική του δυνατότητα είναι ανύπαρκτη. Με επικεφαλής το δήμο και τη συνεργασία των Φορέων θα συγκεντρωθεί βοήθεια και θα διατεθεί στο συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας.

Καταγγέλλουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση και το υπουργείο Εσωτερικών για την πρόθεσή τους η οικονομική βοήθεια να διατεθεί μέσω Μ.Κ.Ο., ενώ η χρηματοδότηση θα έπρεπε να γίνει μέσα από τους θεσμούς του κράτους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου