ΤΟΠΙΚΑ

25.000 ευρώ πρόστιμα για τέλη καλείται να καταβάλει ο Δήμος Βόλου

25-000-ευρώ-πρόστιμα-για-τέλη-καλείται-να-κα-65327

Για οχήματα που «κάθονται» στα αμαξοστάσια! – Αν δεν τα καταβάλλει δεν μπορεί να αποσύρει τα οχήματα και θα επιβαρυνθεί και με την ασφάλειά τους

Ποσό 25.000 ευρώ ως πρόστιμο καλείται να καταβάλλει ο δήμος Βόλου στην εφορία. Πρόκειται για πρόστιμο που αφορά στη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας για οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας, που «κάθονται» επί σειρά ετών και σκουριάζουν στα αμαξοστάσια. Αν δεν καταβάλλει το πρόστιμο, ο δήμος δεν μπορεί να αποσύρει συνολικά 22 οχήματα για τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να πληρώσει και ασφάλεια (!) κι ας βρίσκονται ακινητοποιημένα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα οχήματα του δήμου Βόλου που κυκλοφορούσαν χωρίς ΚΤΕΟ ακόμη και από το 1998, ήταν η μία πληγή, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα που έχει υπό την εποπτεία της το στόλο των δημοτικών οχημάτων. Μερικές χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν για να περάσουν τα οχήματα από ΚΤΕΟ και ταυτόχρονα να πληρωθούν τα πρόστιμα. Η οικονομική… αιμορραγία όμως, δείχνει να συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, αφορά σε 22 οχήματα που είναι ακινητοποιημένα για χρόνια στα αμαξοστάσια του δήμου Βόλου.

Πρόκειται για διαφόρων ειδών οχήματα, από φορτηγά μέχρι απορριμματοφόρα. Μολονότι «κάθονται», κανείς δεν φρόντισε να παραδώσει πινακίδες κυκλοφορίες.Ετσι επί σειρά ετών το… κοντέρ γράφει… τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα. Βρέθηκε μάλιστα ότι ορισμένα οχήματα χρωστούν τέλη κυκλοφορίας από το 1982! Σύμφωνα όμως με την κ. Καντόλα, τα περισσότερα «φέσια» ήρθαν την τελευταία δεκαετία και αφορούν και την περίοδο 2012 – 2014. «Πρόκειται για οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία στα αμαξοστάσια του δήμου. Για να μπορέσουμε όμως να παραδώσουμε πινακίδες και στη συνέχεια να αξιολογήσουμε αν τα οχήματα μπορούν να επισκευαστούν ή θα διατεθούν για ανταλλακτικά ή θα αποσυρθούν, πρέπει πρώτα να καταβάλλουμε τέλη κυκλοφορίας. Τα τέλη είναι απλήρωτα επί σειρά ετών και μαζί με τα πρόστιμα φθάνουν στο ποσό των 25.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καντόλα.

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή μιλάει για νοικοκύρεμα. Ποιο νοικοκύρεμα;», σχολιάζει η ίδια και επισημαίνει ότι αν δεν καταθέσει πινακίδες, τα δημοτικά ταμεία θα πρέπει να επιβαρυνθούν με ασφάλειες ύψους μερικών χιλιάδων ευρώ για οχήματα που δεν κυκλοφορούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου