ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμο 100.000 ευρώ σε εταιρία της Β ΒΙΠΕ Βόλου

πρόστιμο-100-000-ευρώ-σε-εταιρία-της-β-βιπε-β-851206

Πρόστιμο 100.000 ευρώ επέβαλλε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκιαδάς στην εταιρία S.H.M. Hellas ΑΕΒΕ που εδρεύει στην Β’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου, για αντικανονική παραγωγή τυριού φέτας.
Οπως δήλωσε ο υφυπουργός κ. Αλεξ. Κοντός, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Γάλακτος (ΕΛΟΓ) διαπιστώθηκαν παραβάσεις στην παραγωγική διαδικασία φέτας. Ανακαλύφθηκε ότι η επιχείρηση αγόραζε “πρόβειο τυρί” το ανασυσκεύαζε και το πουλούσε ως τυρί “φέτα”. Το προϊόν που έφερε την ένδειξη “φέτα” το διακινούσε στην ευρωπαϊκή αγορά άλλη εταιρία (η P.H. Alimentation Trading LTD, με έδρα την Κύπρο).
Οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ, διαπίστωσαν στις 31 Ιανουαρίου την ύπαρξη μη κανονικής και νοθευμένης φέτας, λευκού τυριού και μυζήθρας, στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων τους, σε συνεργασία με κλιμάκια του ΕΛΟΓ και της Υπηρεσίας Ειδικών ελέγχων, μετά και από εργαστηριακές αναλύσεις που πραγματοποίησε το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Τα συγκεκριμένα προϊόντα σύμφωνα με ανακοίνωση βρισκόταν αποθηκευμένα στους ψυκτικούς θαλάμους της «SHM Hellas» στην Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, καθώς και στις εγκαταστάσεις παραγωγής, είτε αναμένοντας ανασυσκευασία -επεξεργασία για παραγωγή νέων προϊόντων είτε έτοιμα για κατανάλωση.
Πρόκειται για προϊόντα παραγωγής της «ΒΙΟΓΑΛ» Αθ. Πλεξίδας & Υιοί Ο.Ε., εταιρείας που στεγάζεται στην πάροδο 6ου χλμ οδού Τρικάλων – Πύλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου