ΤΟΠΙΚΑ

Τάμπλετς με ιατρονοσηλευτικό φάκελο χρησιμοποιούνται στη ΜΕΘ

τάμπλετς-με-ιατρονοσηλευτικό-φάκελο-79546

Γρήγορο δωρεάν wi-fi για όλους στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου

Προηγμένες δικτυακές και υπολογιστικές υπηρεσίες, με πολλαπλά οφέλη για το ερευνητικό έργο, παρέχει στο Νοσοκομείο Βόλου η ένταξή του στο εθνικό ακαδημαϊκό δίκτυο ΕΔΕΤ.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Με την υποδομή παρέχεται ελεύθερη και ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους ασθενείς, το προσωπικό και τους επισκέπτες καλύπτοντας σημαντικό μέρος από τις σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας των ανθρώπων που εργάζονται ή νοσηλεύονται σε αυτό.

Στο Νοσοκομείο Βόλου παρέχονται πλέον δωρεάν υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης και επικοινωνίας με εξοπλισμό που διαθέτει προηγμένα πρότυπα ασφάλειας και αξιοπιστίας, ώστε να προσφέρει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στους χρήστες φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες), να εξυπηρετεί ταυτόχρονα έναν πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών, και να απαιτεί ελάχιστο διαχειριστικό φορτίο για την λειτουργία τους.

Οπως επισημαίνει ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Χαραλ. Μπαλής, το «Αχιλλοπούλειο» ήταν από τα πρώτα Νοσοκομεία που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση συμμετοχής στο έργο για την υποστήριξη ερευνητικών και κλινικών δραστηριοτήτων στην ιατρική και τη βιολογία, σε νεφoϋπολογιστικό περιβάλλον (Cloud Computing)».

Το έργο αφορά την ασφαλή κάλυψη των χώρων που φιλοξενούν ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό ή διοικητικό προσωπικό, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης όλων σε ψηφιακές εφαρμογές και δεδομένα μεγάλης κλίμακας, επιτρέποντας στο άμεσο μέλλον την υποστήριξη σύγχρονων εφαρμογών e-Health (electronic Health) και m-Health (mobileHealth), υποστηρίζοντας αποφασιστικά την τεχνολογική εξέλιξη των υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας.

Στο προηγμένο ασύρματο δίκτυο του Νοσοκομείου, έχουν πρόσβαση όλοι οι ασθενείς και οι πολίτες που το επισκέπτονται. Το όνομα του ασυρμάτου δικτύου είναι ghv-guest, ενώ ο κωδικός πρόσβασης έχει αναρτηθεί στις Κλινικές και τα κυριότερα σημεία του Νοσοκομείου.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία και στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων του ασυρμάτου δικτύου, προχώρησε στην προμήθεια και τοποθέτηση φορητών υπολογιστών tablets προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να έχει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό ιατρονοσηλευτικό φάκελο των ασθενών τη στιγμή της επίσκεψης στην κλίνη του ασθενούς.

Αποτέλεσμα είναι η δυνατότητα ταχύτερης λήψης αποφάσεων από το θεράποντα γιατρό και το νοσηλευτή, εφόσον έχουν διαθέσιμα μπροστά τους τα πιο πρόσφατα δεδομένα για τον ασθενή, η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης του ασθενούς από το γιατρό, καθώς και η εξοικονόμηση χρόνου για το προσωπικό αφού δεν θα είναι αναγκαία η μετάβαση σε σταθερό υπολογιστή. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας προς τους ασθενείς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 8 ταμπλέτες σε ισάριθμες κλίνες, σε αντικατάσταση των κλασικών κρεμαστών πινακιδίων, και σταδιακά προβλέπεται να επεκταθεί στις υπόλοιπες Κλινικές και Μονάδες του Νοσοκομείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου