ΤΟΠΙΚΑ

«Κλειστό» το Πανεπιστήμιο από φοιτητές

κλειστό-το-πανεπιστήμιο-από-φοιτητ-851206

Με τουλάχιστον τρία ακαδημαϊκά τμήματα στο Βόλο υπό κατάληψη συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά του νόμου-πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τριήμερο «λουκέτο» έως και αύριο αποφάσισε η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Μηχανικών Η/Υ και Δικτύων, ενώ με πενθήμερες καταλήψεις συνεχίζουν οι φοιτητές των τμημάτων Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Χωροταξίας. Την κατάληψη συνεχίζουν με απόφαση του συλλόγου τους και οι μεταπτυχιακοί του Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.
Αρκετές, πάντως, γενικές συνελεύσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας της μικρής συμμετοχής. Οι καταλήψεις στο τοπικό ακαδημαϊκό ίδρυμα έχουν μειωθεί αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ στην πλειοψηφία των τμημάτων οι φοιτητές δεν ψηφίζουν υπέρ των καταλήψεων, λόγω της πίεσης για τα μαθήματα που πρέπει να αναπληρωθούν.
Την ίδια ώρα, εκτός λειτουργίας παραμένουν οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο συγκρότημα «Παπαστράτου». Την κατάληψη των γραφείων της πρυτανείας συνεχίζουν οι τέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι έχουν αποφασίσει τη συνέχιση των καταλήψεων των τμημάτων τους.
Η τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές για τις γιορτές του Πάσχα ολοκληρώνεται με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα στις μεγάλες πόλεις, έπειτα από απόφαση του πανελλαδικού συντονιστικού γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων των φοιτητών.

Νέο συλλαλητήριο
Στο Βόλο, το νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στο μεταξύ, κάλεσμα συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν σήμερα οι φοιτητές, στην πλατεία Ελευθερίας, απευθύνει το Συντονιστικό Αγώνα Βόλου, που συγκροτήθηκε πρόσφατα
Με ανακοίνωση, μέλη του συντονιστικού αγώνα –εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επαγγελματίες, γονείς φοιτητών και μαθητών, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και φοιτητές- δηλώνουν την απόφασή τους να συμμετέχουν άμεσα και καθολικά στον αγώνα των φοιτητών, σπουδαστών και πανεπιστημιακών ενάντια στο νόμο-πλαίσιο.
«Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, «και πρέπει να στηριχθεί από όλο το λαό για να ανατραπεί ο νόμος-πλαίσιο, που ιδιωτικοποιεί τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, καταργεί το άσυλο, προωθεί της διαγραφές φοιτητών.
Σήμερα πρέπει να κλιμακωθεί και να διευρυνθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης, γιατί η νίκη του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος θα αποτελέσει νίκη για όλο τον εργαζόμενο λαό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου