ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμική αντίδραση

δυναμική-αντίδραση-851206

Ηδη άρχισε να καταγράφεται στην τοπική κοινωνία του Βόλου η διάθεση των πολιτών για δυναμική αντίδραση σχετικά με την ρύπανση της ατμόσφαιρας από επικίνδυνα μικροσωματίδια. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό οι συνελεύσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων είναι μαζικές και συμμετέχουν πολίτες, οι οποίοι ουδέποτε είχαν ασχοληθεί με τα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Οι μέχρι τώρα οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων είναι χλιαρές και σε πλαίσια τα οποία εξαντλούνται στις πολιτικές δηλώσεις και σχόλια, όμως οι πολίτες φαίνονται περισσότερο ανήσυχοι. Μια ανησυχία, η οποία εντείνεται όσο γίνονται γνωστά και τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τα οποία αποδεικνύονται ότι οι υπερβάσεις των ορίων στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, σύμφωνα με τα όρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι τακτικότατες και διαρκώς επαναλαμβανόμενες τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία πενταετία 656 μέρες, δηλαδή περίπου δύο από τα πέντε χρόνια στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου, οι τιμές των σωματιδίων ήταν πάνω από τα όρια. Περίπου η μισή μας ζωή.
Κάποτε οι Βολιώτες αγωνίστηκαν για τη σωτηρία του Παγασητικού Κόλπου. Αντέδρασαν έγκαιρα και έφεραν αποτελέσματα τα οποία σήμερα είναι ορατά. Μια τόσο κλειστή θάλασσα, την οποία ευτυχώς στα περισσότερα σημεία της μπορούμε να χαιρόμαστε. Αγωνίστηκαν για τη θάλασσα, θα αφήσουν την ατμόσφαιρα να καταστραφεί; Αποκλείεται. Μετά το Πάσχα έρχονται δυναμικές αντιδράσεις και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου