ΤΟΠΙΚΑ

Ανανεώνονται μέχρι τον Ιούνιο οι συμβάσεις

ανανεώνονται-μέχρι-τον-ιούνιο-οι-συμβ-851206

Μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2007 που ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά ανανεώνονται οι συμβάσεις των 37 καθηγητών του Ωδείου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας
Αυτό αποφάσισε ομόφωνα χθες το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού, που ενέκρινε επίσης και την ανανέωση μέχρι 15 Ιουνίου τριών ακόμη καθηγητών στα Τμήματα Κεραμικής και Παραδοσιακών χορών.
Με την έγκριση ωστόσο μόνο των μελών της πλειοψηφίας, εγκρίθηκε η παράταση της σύμβασης καθηγήτριας στο Τμήμα Ζωγραφικής μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, καθώς οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης διαφώνησαν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ισχύσει για όλες τις συμβάσεις ο ίδιος χρόνος ανανέωσης και κατέθεσαν την αντίθεσή τους σε αποσπασματικές και επιλεκτικές ανανεώσεις που δημιουργούν εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.
Ο πρόεδρος του ΠΟΔΝΙ κ.Στ. Λάζος απαντώντας στις ενστάσεις επισήμανε ότι κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση της συγκεκριμένης σύμβασης μέχρι τέλος του χρόνου, προκειμένου η συγκεκριμένη καθηγήτρια να στηρίζει συμβουλευτικά τον Πολιτιστικό Οργανισμό και σε θέματα Εικαστικών.
Αυτό που κατέστησε σαφές ο κ. Λάζος με αφορμή την κριτική που δέχτηκε για την απομάκρυνση υπαλλήλου που απασχολούνταν στη Γραμματεία του Ωδείου, είναι ότι όσες συμβάσεις λήγουν στον ΠΟΔΝΙ, υπάρχει πολιτική βούληση να μην ανανεώνονται, ώστε αφού καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες του Οργανισμού, να εξεταστεί η λειτουργία του σε άλλη βάση και με απώτερο στόχο να μην υπάρχει παθητικό στη λειτουργία των Τμημάτων του.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση προς όλους τους συμβασιούχους και όχι αποσπασματική αντιμετώπισή τους και ζητήθηκε από το κ. Λάζο, πριν τις όποιες αποφάσεις ή τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων, να ενημερώνεται το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να μην βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων.
Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα και μέχρι το 2010 λήγουν στον ΠΟΔΝΙ περίπου 10 συμβάσεις που αφορούν όμως κυρίως προσωπικό που απασχολείται σε άλλες υπηρεσίες και οι οποίες δεν θα ανανεωθούν, όπως τόνισε ο κ. Λάζος, διότι τα οικονομικά του Πολιτιστικού Οργανισμού δεν αντέχουν άλλη επιβάρυνση.
Με αφορμή τη συζήτηση για την ανανέωση των συμβάσεων τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΟΔΝΙ έθιξαν για μία ακόμη φορά το θέμα της λειτουργίας γενικότερα των Τμημάτων του Πολιτιστικού και επαναβεβαιώθηκε ότι τέλος Ιουνίου με τη λήξη της σχολικής χρονιά θα γίνει διεξοδική συζήτηση τόσο για τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου, όσο και των άλλων Τμημάτων του ΠΟΔΝΙ, ώστε να υπάρξει μία νέα πολιτική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Οργανισμού και στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται πλέον βάσει του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Το Δ.Σ του ΠΟΔΝΙ αποφάσισε χθες εξάλλου να επιχορηγήσει με το ποσό των 10.000 ευρώ η “Ένστασις”, προκειμένου να στηριχθεί στο νέο ξεκίνημα που κάνει.
Ο πρόεδρος του ΠΟΔΝΙ κ. Στ. Λάζος ενημέρωσε το συμβούλιο ότι η Ένστασις βαρύνεται με ένα άνοιγμα 90.000 ευρώ, που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και για το οποίο έχει γίνει ρύθμιση στην Εφορία και στο ΙΚΑ και ότι τώρα, με το νέο Δ.Σ, διεκδικεί από το Υπουργείο Απασχόλησης πέντε προγράμματα που αφορούν στη νεολαία αλλά και διάφορες άλλες δράσεις.
Από τα μέλη του Δ.Σ ζητήθηκε σε επόμενη συνεδρίαση να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Ένστασις”, η οποία ουσιαστικά από το 2004 είναι ανενεργή και αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων βρέθηκε στο “μάτι του κυκλώνα” για τη λειτουργία της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου