ΤΟΠΙΚΑ

Να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων

να-σταματήσει-η-ομηρία-των-συμβασιούχ-851206

Την συνδρομή των δημοτικών αρχών αλλά και των βουλευτών και των κοινωνικών φορέων προκειμένου να συνεχιστούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων σε διάφορες Δημοτικές Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς, ζήτησαν χθες τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Ματζαβίνος και ο αντιπρόεδρος Τάκης Τριανταφυλλάκος, στάθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα των συμβάσεων των εργαζομένων που απασχολούνται με μερική απασχόληση, για τις οποίες ζήτησαν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχ. Ματζαβίνος επέρριψε ευθύνες στην εκάστοτε Κυβέρνηση που όπως τόνισε παρακρατεί μεγάλα ποσά από τους ΚΑΠ, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να προσφεύγουν σε δανεισμό και σύναψη προγραμματικών συμβάσεων, που ωστόσο δεν λύνουν το πρόβλημα.
Κατήγγειλε μάλιστα ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης βρίσκονται σε «ομηρία» εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε Δημοτικές Επιχειρήσεις είτε με συμβάσεις μερικής απασχόλησης είτε με συμβάσεις ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ., με το μεγαλύτερο πρόβλημα να καταγράφεται στα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι” .
Μόνη λύση, όπως ανέφερε ο κ. Ματζαβίνος, είναι η κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών και η μετατροπή τους σε δημοτικές Υπηρεσίες, ώστε να χρηματοδοτούνται από τους ΚΑΠ.
Ο πρόεδρος των συμβασιούχων στους ΟΤΑ έκανε λόγο για «σοβαρά εκβιαστικά διλήμματα» που τίθενται στους εργαζόμενους από τους προέδρους των Οργανισμών και των Επιχειρήσεων, ενώ επέκρινε τον Δήμαρχο Βόλου και πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Αλέκο Βούλγαρη με αφορμή το ζήτημα των απολυμένων της Επιχείρησης Ύδρευσης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, τονίζοντας ότι αποφεύγει να συναντηθεί με τα Σωματεία Εργαζομένων.
Κάλεσε δε τους Δημάρχους Βόλου και Νέας Ιωνίας και τους βουλευτές του Νομού να πάρουν δημόσια θέση για το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι εάν αυτό δεν γίνει, το σωματείο θα προσφύγει ζητώντας τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης. Ανάφερε εξάλλου πως θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκο και τους αντίστοιχους υφυπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης.
Από την πλευρά του, ο κ. Τάκης Τριανταφυλλάκος, ζήτησε την επαναπρόσληψη των έξι απολυμένων της ΔΕΥΑΜΒ, καλώντας παράλληλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε το ζήτημα να λυθεί πριν το Πάσχα.
Κάλεσε, εξάλλου, τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία που έχει προκηρύξει το Σωματείο, ενώ επισήμανε ότι ενδεχομένως να ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο, ώστε να ζητηθεί από τον κ. Βούλγαρη να πάρει θέση για όλα τα επίμαχα ζητήματα, ενώ ανάλογη συνάντηση θα επιδιωχθεί και με το νέο προεδρείο της ΤΕΔΚ Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου