ΤΟΠΙΚΑ

Θέλουμε και μπορούμε…

θέλουμε-και-μπορούμε-851206

«Θέλουμε και μπορούμε, όλοι μαζί» ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Μεσογειακών Αγώνων «ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ 2013», κ. Ισίδωρος Κούβελος, στην επίσημη παρουσίαση –που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε )- της Υποψηφιότητας των δύο Θεσσαλικών πόλεων για την διεκδίκηση της οργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Με το 94,3% των πολιτών του Βόλου και της Λάρισας να στηρίζουν το εγχείρημα (όπως προέκυψε από δημοσκόπηση που διεξήχθη πρόσφατα) και το 80% των εγκαταστάσεων ήδη έτοιμο και δοκιμασμένο σε μεγάλες εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, οι δύο πόλεις αποτελούν μία εξαιρετική υποψηφιότητα και διαθέτουν έναν άρτιο φάκελο εν όψει της τελικής κρίσης που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στην Πεσκάρα της Ιταλίας.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα βασικά στοιχεία του Φακέλου Υποψηφιότητας, όπως η Στρατηγική και η Φιλοσοφία της Διεκδίκησης με στόχο την Αναβάθμιση του Θεσμού των Μεσογειακών Αγώνων, το λογότυπο που συνδυάζει την Αργώ με ένα φύλλο Ελιάς, τα πλεονεκτήματα των δύο πόλεων σε σύγκριση με τις υποψηφιότητες της Ριέκας της Κροατίας και την Μερσίνας της Τουρκίας, το φιλόδοξο πρόγραμμα «Πολιτιστική Μεσογειάδα» που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό δράσεων από το 2009 έως το 2013 και, τέλος, το Χορηγικό Πρόγραμμα της Επιτροπής Διεκδίκησης που έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ελληνικών επιχειρήσεων.
Όπως τόνισε ο κ. Κούβελος, «τρεις χιλιάδες τριακόσιοι αθλητές από 22 χώρες, δύο χιλιάδες εξακόσια μέλη εθνικών αποστολών, περισσότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι ξένοι δημοσιογράφοι και προσωπικότητες από ολόκληρη την Ευρώπη θα είναι εκεί έτοιμοι να συναγωνιστούν, να συμμετάσχουν ή απλώς, να παρακολουθήσουν τους πιο επιτυχημένους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ιστορία του Θεσμού. Και μαζί τους, περισσότεροι από 10.000 εθελοντές, έτοιμοι κι αυτοί να επιβεβαιώσουν για ακόμα μία φορά τα υψηλότερα αισθήματα φιλοξενίας και προσφοράς που διέπουν τον λαό μας».
Η παρουσίαση της υποψηφιότητας και των βασικών αρχών του σχετικού Φακέλου, που έχει ήδη κατατεθεί στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Σταύρου Δουβή, του προέδρου της Ε.Ο.Ε κ. Μίνωα Κυριακού και του Αντιπροέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Λάμπη Νικολάου.
Παραβρέθηκαν, ακόμα, οι: δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας (που είναι και μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης) κ. Αλέξανδρος Βούλγαρης και Κώστας Τζανακούλης, οι νομάρχες Μαγνησίας και Λάρισας κ. Απόστολος Παπατόλιας και Λουκάς Κατσαρός, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας κ. Γιώργος Σούρλας, οι βουλευτές Ζέτα Μακρή και Ροδούλα Ζήση και ο κ. Χρήστος Ζώης, οι αντιδήμαρχοι Βόλου κ.κ. Δημ. Δερβένης και Γιάννης Στάμος, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Απ. Καψιώτης, ο αντιδήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Ν Μαυρόπουλος, οι αντινομάρχες κ.κ. Εύη Αδαμάκη, Δημήτρης Μεργιαλής, Ν. Οικονόμου, Ν.. Ντίτορας και Ηλ. Ξηρακιάς, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Ολυμπιονίκες, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που έχουν ανακηρυχθεί Χορηγοί της Επιτροπής Διεκδίκησης και πολλές προσωπικότητες του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.
Κατά την παρουσίαση της Στρατηγικής της ελληνικής υποψηφιότητας και την παρουσίαση του Φακέλου ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης κ. Κούβελος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«ΘΕΛΟΥΜΕ να αναλάβουμε τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων, γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες του Βόλου και της Λάρισας, γιατί διαθέτουμε τις υποδομές, την εμπειρία και τα κατάλληλα στελέχη.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ γιατί το έχουμε αποδείξει με την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ότι διαθέτουμε την οργανωτική εμπειρία, τη φαντασία και το Όραμα και γνωρίζουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.
Πιστεύουμε βαθύτατα πως με την διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 παίρνουμε τη σκυτάλη της κληρονομιάς που άφησε στην χώρα μας η τεχνικά άρτια και μοναδική σε ύφος και περιεχόμενο διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων».
Η βασική προτεραιότητα και στρατηγική της Επιτροπής Διεκδίκησης Μεσογειακών Αγώνων «ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ 2013» είναι Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, η βούληση να γίνουν η σπουδαιότερη διοργάνωση της Μεσογείου και μία από τις σπουδαιότερες παγκοσμίως».
Σε μήνυμα του ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Βουλγαράκης (το οποίο μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης κ. Σταύρος Δουβής) τόνισε ότι:
«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενήσει εξαιρετικά σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη φιλοξενία και άλλων διεθνών διοργανώσεων, έχει καταστήσει τη χώρα μας διεθνές αθλητικό κέντρο, με σύγχρονες υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Σε αυτή τη βάση το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, διεκδικούν για τη Λάρισα και το Βόλο τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Η διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του αθλητισμού και της βούλησης της κυβέρνησης προκειμένου η Λάρισα και ο Βόλος να αναλάβουν τη διοργάνωση της σπουδαιότερης αθλητικής διοργάνωσης στην οποία συμμετέχουν όλα τα κράτη της Μεσογείου.
Η διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, γίνεται από την ελληνική πολιτεία με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σιγουριά, αφού η χώρα μας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για άλλη μια επιτυχή διοργάνωση κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.
Η πλούσια τεχνογνωσία και η σπουδαία κληρονομιά που άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθιστούν την χώρα μας έτοιμη να φιλοξενήσει άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Ο ανταγωνισμός στη φάση της διεκδίκησης είναι μεγάλος, αλλά τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τα σίγουρα βήματα που πραγματοποιούμε και κυρίως η συσσωρευμένη εμπειρία όλων των προηγούμενων ετών, μας καθιστούν αισιόδοξους για το τελικό αποτέλεσμα».
Σε μήνυμά του, εξάλλου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός υπογράμμισε «τη συμπαράσταση της Πολιτείας στον εθνικό στόχο της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων από δύο πόλεις έμπειρες στη διοργάνωση μεγάλων Αγώνων».
Και πρόσθεσε ότι «το υπουργείο Πολιτισμού θα στηρίξει αυτή τη διαδικασία σε θέματα ασφάλειας, μεταφορών, φιλοξενίας, τα οποία είναι πρωταρχικά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου