ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία στους εργαζόμενους του Καλλιτεχνικού

ανησυχία-στους-εργαζόμενους-του-καλλ-851206

Εκδηλη είναι η ανησυχία των εργαζομένων του Καλλιτεχνικού για το οικονομικό μέλλον του Οργανισμού, με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση και για τον λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα στις 11 το πρωί, στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, προκειμένου να συζητηθούν τα υπάρχοντα προβλήματα και όχι μόνο. Οι μετέχοντες στην σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση, άπαντες εργαζόμενοι αορίστου αλλά και ορισμένου χρόνου, θα εκδώσουν κοινό ψήφισμα, το οποίο θα τεθεί ακολούθως, υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης. Η καταβολή των οφειλόμενων του Φεβρουαρίου στους συμβασιούχους του Καλλιτεχνικού, είναι το κυρίαρχο αίτημα αλλά, όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος των εργαζομένων του Οργανισμού, Πέπη Αγραφιώτη “ανησυχούμε για το μέλλον του Καλλιτεχνικού, ο οποίος είναι η μεγαλύτερη Δημοτική Επιχείρηση σε ολόκληρο τον νομό Μαγνησίας, διότι απασχολεί 220 εργαζόμενους, έχει 17 τμήματα που συγκεντρώνουν την συμμετοχή 3000 παιδιών και πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, σε βάθος χρόνου. Παράλληλα, προσθέτει, δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του Φεβρουαρίου στους συμβασιούχους, ενώ δεν έχουμε καμιά διαβεβαίωση από τον δήμαρχο Βόλου κ. Βούλγαρη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Φοινικόπουλο πότε θα καταβληθούν αυτά τα χρήματα. Παράλληλα, υπογραμμίζει, πλησιάζει το τέλος του μήνα και η ημερομηνία καταβολής του δώρου του Πάσχα”. Η κ. Αγραφιώτη, καθιστά σαφές στο σημείο αυτό, ότι “είναι αναγκαία τόσο η έκθεση βιωσιμότητας, όσο και το επιχειρησιακό πρόγραμμα που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της διεκδίκησης οικονομικών πόρων από την πολιτεία”.
Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, θα τεθεί προς έγκριση ποσό ύψους 1.5 εκ ευρώ, που αντιστοιχεί στις προγραμματικές που έχουν υπογραφεί μεταξύ ΚΟΔΒ-Κέντρου Παιδιού-Δήμου Βόλου, αλλά και μεταξύ ΔΗΚΙ-ΔΙΕΚ-Δάμτσα-ΚΟΔΒ και Δήμου Βόλου. Οπως εκτιμά ωστόσο η εκπρόσωπος των εργαζομένων του Καλλιτεχνικού “η λήξη της εικοσαετούς προγραμματικής με το Υπουργείο Πολιτισμού το 2004, εντείνει το κλίμα ανησυχίας και προβληματισμού των εργαζομένων, διότι αντιστοιχούσε ετησίως σε ποσό ύψους 500000 περίπου ευρώ, που κάλυπτε τις οικονομικές ανάγκες του Οργανισμού”.
Το επίκεντρο της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης, είναι ως εκ τούτου “το μέλλον του Οργανισμού από οικονομικής άποψης” όπως εξηγεί η κ. Αγραφιώτη, η οποία επισημαίνει, ωστόσο, ότι “υπάρχει κλίμα καλής συνεργασίας και επικοινωνίας με τους επικεφαλής του Καλλιτεχνικού αλλά και την δημοτική αρχή”. Κοινή θέση, πάντως, των εργαζομένων του Καλλιτεχνικού είναι ότι πρέπει να συνταχθεί το συντομότερο δυνατόν η έκθεση βιωσιμότητας, αλλά και να αναζητηθούν “εναλλακτικές λύσεις”, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εναρκτήρια συνεδρίαση του ΔΣ, που θα συμβάλουν στην μακροημέρευση του Οργανισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου