ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Επικοινωνιακά τερτίπια της ΑΓΕΤ
Με επικοινωνιακό θόρυβο και διαφημιστική χρυσόσκονη η ανακοίνωση της ΑΓΕΤ Ηρακλής μας ενημερώνει ότι η εταιρία αναλαμβάνει Μέγας χορηγός της προσπάθειας διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων από το Βόλο και τη Λάρισα. Πρέπει επιτέλους οι τοπικοί παράγοντες να καταστήσουν σαφές ότι όσες χορηγίες και να αναλάβει ο γίγαντας της τσιμεντοβιομηχανίας, εκείνο που πρωτίστως μας ενδιαφέρει είναι η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Να μην συγχέουμε δηλαδή τις χορηγίες με την όποια ασυδοσία. Η εταιρία θα έπρεπε να απαντήσει στα σαφέστατα ερωτήματα της κοινωνίας, αν όχι περί μετεγκατάστασής της, τουλάχιστον για την εγκατάσταση υβριδικών φίλτρων, όπως συμβαίνει σε όλες τις βιομηχανικές χώρες της Βορείου Ευρώπης. Δεν είμαστε Μάο-Μάο, ούτε χάντρες ούτε καθρεπτάκια περιμένουμε.
Χ.Μ.

Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις
Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κώστας Βολιώτης, γνωστοποίησε ότι αμέσως μετά το Πάσχα αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις για το ζήτημα της αερορύπανσης. Είναι τέτοια η πίεση της κοινής γνώμης πλέον, την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Το αίτημα να γίνει κάτι πιο δυναμικό και να εκφραστεί η τοπική κοινωνία δεν μπορεί πλέον να το προσπερνάει κανείς και κυρίως εμείς που είμαστε μια περιβαλλοντική οργάνωση κατέληξε ο κ. Βολιώτης. Οπότε θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις. Μακάρι και αποτελέσματα.
Χ.Μ.

Παίζουν με τη φωτιά
Επί είκοσι ολόκληρα χρόνια καθαρίστριες αλλά και τραπεζοκόμοι ολοήμερων δημοτικών σχολείων δούλευαν ανάμεσα στα παιδιά χωρίς να έχουν περάσει από καμία ιατρική εξέταση. Χρειάστηκε να σκάσει χθες το θέμα της φυματίωσης σε σχολείο στο κέντρο της Καρδίτσας, όπου μολύνθηκαν από το μικρόβιο άρρωστης τραπεζοκόμου οκτώ μικροί μαθητές, για να μάθουμε ότι μόλις φέτος προκειμένου να μονιμοποιηθούν όλες αυτές οι εργαζόμενες πέρασαν από υγειονομικές εξετάσεις. Τέτοια υπευθυνότητα το ελληνικό δημόσιο.
Χ.Μ.

Κάλυψη μέχρι τέλους
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης θα τύχει κυβερνητικής κάλυψης μέχρι τέλους. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Θεόδωρου Ρουσσόπουλου. Το θέμα από πλευράς κυβέρνησης στην προσπάθεια αναστροφής των εντυπώσεων φαίνεται ότι χειρίζονται πλέον αποκλειστικά ο Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Γιάννης Παπαθανασίου. Γνώστες και οι δύο της χρηματιστηριακής αγοράς θα επιχειρήσουν να αντιστρέψουν τις δυσμενείς εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το βάθος του θέματος και των εντυπώσεων.
Χ.Μ.

Τέλος εποχής
Η λήξη της προγραμματικής σύμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού και του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου μετά από είκοσι χρόνια ήταν φυσικό να δημιουργήσει οικονομικά ανοίγματα. Μετά το 2004, οπότε έληξε η σύμβαση και έπαψε η χρηματοδότηση, τα οικονομικά προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται γι’ αυτό υπήρξε και η ανάγκη δανειοδότησης με πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ το 2005. Σήμερα, καλώς ή κακώς, πρέπει να αναζητηθούν νέοι πόροι. Εκτός από το πιθανό τέλος πολιτισμού που αναζητά η νέα Δημοτική Αρχή, ο νέος νόμος για τις χορηγίες στον πολιτισμό προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για άντληση εσόδων από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν είναι κακό ούτε σημαίνει υποδούλωση του πολιτισμού στους ιδιώτες, αφού τα χρήματα που θα δίνουν θα τα γλιτώνουν εξ’ ολοκλήρου από τη φορολόγηση. Άλλωστε και στην αρχαία Αθήνα τις χορηγίες οι εύποροι ιδιώτες τις πλήρωναν.
Χ.Μ.

Ο λόγος περί ανίδεων
Εντυπωσιακή η χθεσινή δήλωση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη: «Άπληστοι χρηματιστές πούλησαν ομόλογα με καπέλο σε ανίδεες διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων!» Πολύ ωραία η δήλωση για να είναι αληθινή. Το ζήτημα είναι ένα και μοναδικό: Ποιος διορίζει ανίδεους; Για να μην πούμε το άλλο που λέει και ο λαός: «Δείξε μου το φίλο σου για να σου πω ποιος είσαι».
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου