ΤΟΠΙΚΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά του Βόλου Από μικτά συνεργεία της νομαρχίας

σαρωτικοί-έλεγχοι-στην-αγορά-του-βόλο-851206

«Σαρωτικοί» έλεγχοι στην αγορά από μικτό κλιμάκιο των Διευθύνσεων Εμπορίου, Υγιεινής και Κτηνιατρικής, ενόψει του Πάσχα. Έμφαση δίνεται στην αποτροπή φαινομένων παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού, με εισαγωγής αμνοερίφια που «βαφτίζονται» ελληνικά.
Στο μεταξύ, οι συνεννοήσεις γύρω από τη διαμόρφωση των τιμών του οβελία, σύμφωνα με τον διευθυντή Εμπορίου Χρ. Ηλιόπουλο βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι τιμές δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί και οι διαβουλεύσεις μεταξύ παραγωγών και κρεοπωλών συνεχίζονται.
Τα κλιμάκια ελεγκτών, πάντως, έχουν ξεκινήσει τους εντατικούς ελέγχους. Κάθε πληροφορία από άλλες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και το υπουργείο για εισαγωγές αρνιών αξιοποιεί η Διεύθυνση Εμπορίου. Η διακίνηση εισαγόμενων αμνοεριφίων και συκωταριών παρακολουθείται στενά και οι ελεγκτές πραγματοποιούν διαρκείς ελέγχους για τον τρόπο διάθεσής τους στο λιανικό εμπόριο, διασταυρώνοντας τιμολόγια, ελέγχοντας τις τιμές, αλλά και τις πινακίδες που πρέπει να ενημερώνουν τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φετινό Πάσχα θα διατεθούν στο εμπόριο περισσότερα ελληνικά κατσίκια σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
Στη Μαγνησία –σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής ανάπτυξης-θα σφαγούν 20.000 αρνιά και 30.000 κατσίκια. Σε ποσοστό 20% τα αμνοερίφια θα διατεθούν στο νομό Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα στην τοπική κατανάλωση.
Η επιτροπή υπαλλήλων των τριών Διευθύνσεων συγκροτήθηκε με απόφαση νομάρχη και έργο της, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, η αποτροπή κρουσμάτων παραπλάνησης και αισχροκέρδειας των καταναλωτών, η τήρηση των συνθηκών υγιεινής στα καταστήματα.
Σε ημερήσια βάση οι εκθέσεις ελέγχων θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Εμπορίου και στην αρμόδια αντινομάρχη Εύη Αδαμάκη.
Από τη Δευτέρα, οπότε ξεκίνησαν οι έλεγχοι του μικτού κλιμακίου, δεν εντοπίστηκαν σοβαρές παραβάσεις, πλην ενός περιστατικού για τις συνθήκες υγιεινής σε κρεοπωλείο, το οποίο διερευνάται.
Εκτός από το μικτό κλιμάκιο, άλλα κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών ξεκίνησαν την ίδια ώρα ελέγχους στην αγορά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, οι έλεγχοι δεν θα περιοριστούν στα κρέατα, αλλά θα επεκταθούν σε όλα τα είδη και τις υπηρεσίες που έχουν αυξημένη ζήτηση το Πάσχα.
Στο «στόχαστρο» θα βρεθούν σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία και άλλα καταστήματα, ενώ δειγματοληψίες θα γίνουν σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου