ΤΟΠΙΚΑ

“Βραχνάς” οι απαλλοτριώσεις

βραχνάς-οι-απαλλοτριώσεις-851206

Παρουσία του νομάρχη κ. Απόστολου Παπατόλια πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του αντινομάρχη Ηλία Ξηρακιά συνάντηση με τους κατασκευαστές του έργου «Χάνια – Κισσός» και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας.
Αντικείμενο της σύσκεψης η πορεία υλοποίησης του έργου «Χάνια –
Κισσός», τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η προοπτική έγκαιρης ολοκλήρωσής του.
Η εταιρία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διαβεβαίωσε ότι ξεπεράστηκαν οριστικά όλα τα αρχικά προβλήματα στην οργάνωση του εργοταξίου και ότι ήδη τις επόμενες ημέρες θα έχουν εγκατασταθεί στο έργο, το οποίο και θα ολοκληρώσουν μέσα στην προθεσμία του ΠΕΠ Θεσσαλίας, αρκεί να λυθούν και τα προβλήματα των απαλλοτριώσεων που θα αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα στην περιοχή του Κισσού.
Ο αντινομάρχης και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας διαβεβαίωσαν την ανάδοχο εταιρία ότι ήδη με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου θα προχωρήσει η διαδικασία των επιτάξεων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι των απαλλοτριώσεων σε όλο το μήκος των εννέα χιλιομέτρων του δρόμου.
Η κατασκευάστρια εταιρία και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών θα συντάξουν εντός των επομένων ημερών συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασιών, για την υλοποίηση του οποίου θα ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση ο ίδιος ο Νομάρχης.
«Ο χρόνος που απομένει είναι συγκεκριμένος, η δυσκολία του να δουλεύει κανείς από το Φθινόπωρο μέχρι την Άνοιξη στο Πήλιο είναι επίσης δεδομένη. Γι’ αυτό δεν πρέπει να χαθεί πλέον ούτε μία μέρα χρήσιμη για την υλοποίηση του έργου. Είναι μία πρόκληση για όλους, τη Νομαρχιακή Αρχή, την Τεχνική Υπηρεσία και κατασκευάστρια εταιρία την οποία πρέπει να την κερδίσουμε», τόνισε ο κ. Ξηρακιάς.
Επίσης συζητήθηκε και το θέμα του Περιφερειακού. Όπως είναι γνωστό η ίδια εταιρεία (ΜΕΛΚΑ) έχει αναλάβει εκτός της Γ’ εργολαβίας (διάνοιξη Γορίτσας – Κοιλαδογέφυρα ΑΓΕΤ), που υλοποιείται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και την εργολαβία της παράκαμψης του τάφου στον Περιφερειακό, που πρόσφατα, μετά τη διεκδίκηση των φορέων της Μαγνησίας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, της ανατέθηκε.
Ήδη έχουν εγκατασταθεί και υπολογίζουν ότι πριν από τον Αύγουστο θα έχουν ολοκληρώσει την σύνδεση του α’ με το β’ τμήμα του σημερινού Περιφερειακού από Λαρίσης μέχρι Γορίτσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου