ΤΟΠΙΚΑ

Εφτασε η Ελλάς στο… Λουξεμβούργο;

εφτασε-η-ελλάς-στο-λουξεμβούργο-851206

Μακράν εμού κάθε πρόθεση να αντιγράψουμε την Τουρκία σε ό,τι αφορά στον τρόπο γραφής των σχολικών βιβλίων. Αλλά όχι και να περνάμε στο άλλο άκρο. Εμείς δεν έχουμε σύνορα με το Λουξεμβούργο ή την Ολλανδία. Με την Τουρκία συνορεύουμε. Υπό τουρκική κατοχή είναι ένα τμήμα της άλλης κρατικής υπόστασης του ελληνικού έθνους, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπό τουρκική απειλή πόλεμου τελεί η άσκηση και των πλέον αυτονόητων κατά το διεθνές δίκαιο δικαιωμάτων μας. Υπό τουρκική απειλή είναι όχι μόνο τα Ιμια αλλά και ο Αη-Στράτης και η Λήμνος. Με το άγχος του τουρκικού επεκτατισμού ζουν οι Έλληνες της Θράκης και τού Βορείου Αιγαίου.
Όταν λοιπόν ζεις με αυτή την πραγματικότητα, δεν μπορείς να παραγνωρίζεις πώς σφυρηλατείται ο πατριωτισμός -σε δόσεις υπέρμετρου εθνικισμού- στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Πώς διαπαιδαγωγούνται οι Τούρκοι μαθητές. Οι οποίοι αρχίζουν τη μέρα τους απαγγέλοντας, σαν προσευχή, τον περίφημο όρκο: «Είμαι Τούρκος, εργατικός και τίμιος. Ιδανικά μου… και να αγαπώ το έθνος και την πατρίδα μου περισσότερο από τον εαυτό μου… Ας γίνει η ύπαρξή που προσφορά στην ύπαρξη του Τουρκισμού!»
Όταν απέναντι στα σχολεία, από τα νηπιαγωγεία ως τη μέση εκπαίδευση, όλες οι αίθουσες, αλλά και τα βιβλία, είναι γεμάτα με συνθήματα, όπως “Τι χαρά να είσαι Τούρκος”, “Το έδαφος της πατρίδας είναι ιερό και το υπερασπίζουμε με το αίμα μας” αλλά και με ψεύδη για τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενιών και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους «γκιαούρηδες», η μη καλλιέργεια εθνικής συνείδησης στα δικά μας παιδιά, δια των βιβλίων της ιστορίας, συνιστά μονομερή αφοπλισμό.
Ε, την ιστορία που θα διδάσκονται τα παιδιά μας δεν θα την γράψει ο ένθερμος υποστηρικτής της ομάδας Ρεπούση, πρώην ηγετικό στέλεχος του πάλαι ποτέ ΕΚΚΕ και εν συνεχεία δια του Συνασπισμού διαπεραιωθείς στο ΠΑΣΟΚ κ. Μπίστης. Ούτε βεβαίως οι ανεγκέφαλοι που έκαιγαν το βιβλίο -οποιοδήποτε βιβλίο- προχθές στην παρέλαση των μαθητών.
Κρατώ για την ώρα ως παρήγορη την δήλωση του υφυπουργού Παιδείας στο Μεσολόγγι, ότι, αν δεν κάνουν οι συγγραφείς τις αναγκαίες αλλαγές, το απαράδεκτο βιβλίο θα αποσυρθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου